:)

todeloo people. :)

annu en dag pa jobbet ar over. sitter pa internet cafet nu med fanny, men skall snart hem och laga purjolok och potatis soppa. :) jessikas magnus har varit har sedan i mandags, men far hem till sverige imorgon och tar var egen jessika med sig i tio dagar.

ujja. nu blev jag annu mer hungrig. maste nog springa hem och laga mig en redig middag nu. ville mest bara meddela att jag fortfarande lever. hej.

bilder.

hittade nagra fa bilder fran felinda och evelinas resa till glasgow for ca tva veckor sedan. tryck har sa kan ni se dessa. :)

http://sueeca.blogg.se/1187544665_glasgow.html

hard workwork.

i fredags var jag pa en intervju pa en salong, det gick fint, men jag fick tyvarr inte jobbet, eftersom jag ej var erfaren nog att jobba helt pa egen hand. vilket jag forstar, eftersom jag inte ar an. :p jag kom hem efter intervjuen, och kande mig lite "halvdeppad". sa jag tog mina cv'n och gick pa en promenad sjalv och tankte dela ut nagra stycken dar de sokte personal. forsta stoppet var pa ett jattefint cafe i merchant city. lamnade cv't dar och gick vidare. efter ca 4-5 minuter sa ringde de fran cafet och fragade om jag kunde komma in pa sondagen pa ett rial shift (provskift, vilket jag aven skrev om i det forra blogginlagget).

sa i sondags jobbade jag mitt forsta skift pa cranberry's, och det gick finfint. sedan igar jobbade jag igen. och skall tillbaka bade onsdag och lordag denna vecka. :) kommer fa ca 16-20 timmar dar varje vecka, och de kunde antagligen ge mig upp till fulltime efter ett tag.

image151

cranberry's kanske inte ser sa glamorost ut utifran, men mys ar det! :)


___

efter jobbet igar sa gick jag och fanny pa en intervju pa en irlandsk pub vid namn o'neills i merchant city. var en .. annorlunda men rolig intervju. skulle vara perfekt att fa jobbet dar med. folken verkar jatte roliga dar, och det ar perfekta tider att jobba, eftersom jag slutar 17.30 som senast pa cranberry's, vilket gor att ja skulle hinna hem innan jag skulle jobba o'neills, om ja fick jobbet. :)

___

saknar alla dar hemma sa otroligt. om exakt tretton dagar har jag bott har i tva manader. jag kan knappt forsta det. kandes som om jag nyss stod dar pa arlanda med mamma och hakan for att saga hejda. men samtidigt kanns det som en evighet sedan. fanny och jess aker hem och halsar pa i sverige snart ocksa. och da far jag och lauren halla stallningarna i lagenheten. onskar att jag kunde folja med.. :)

maste sluta har nu. men ja aterkommer med mer uppdateringar. :) so logn dudes.

___

 ps. grattis pa nittonarsdagen i efterskott sabina petersen!


george square.

image150

detta ar forresten geroge square, det ar som uppsalas vaksalatorg, men femhundra ganger mysigare. egentligen gar de inte att jamnfora, men jag forsokte nyss sa gott det gick anda. :p detta ligger ca 200 meter fran var lagenhet. (bilden hittad pa internet, men snart kommer det fler bilder eftersom att internet haller pa att styras upp i lagenheten) :)

ett och tva.

imorgon har jag ett trial shift pa ett cafe i merchant city, dar jag bor. ca tre-fyra minuter fran dar jag bor. :) kanns riktigt skoj.

fler och fler soker heltidsarbetare nu, och jag soker allt som kommer i min vag. :) snart nappar det, det kanner jag pa mig.

.. when I called you last night from glasgow.

javisst ni, och det dar var super trouper med sjalvaste abba. livet rullar pa har i glasgow och allt med jobb borjar losa sig mer och mer. studenterna borjar dra sig tillbaka fran alla heltidsjobben och lamnar over dessa med ett leende till oss snalla ickestudenter. :)

igar var jag helt ifran mig nar en salong ringde och ville att jag skulle borja jobba dar redan idag. men lyckan var dock ej sa langvarig da jag horde med chefen pa salongen vad de skulle ge mig i lon. £4.45 i timmen erbjod de mig, vilket jag absolut ej kunde acceptera. det ar under minimilon och olagligt att betala en 18 aring en sadan lon. (minimilon for en 18 aring ar £5.05) sa efter lite gnabb och tjaffs over telefon tackade jag nej till erbjudandet av jobbet och fortsatte min dag med att ga pa bio med jasmine. hon jobbar pa bion vilket gor att vi fick ga gratis. :) sag license to wed. var ratt sa bra. efter att vi kom hem fran bion kom craig, och vi gick ut och tog nagra ol. :)

___

idag var jag pa annu en anstallningsintervju, denna gang pa en jattefin och mysig salong vid namn philosophi hairdressers. de var jattetrevliga och positiva dar och bad mig komma tillbaka med en modell pa fredag som jag skall klippa. ( blir antagligen jassi, om hon ar ledig. annars far jag tvinga med jessika eller fanny, men de kanske inte ens behover klippa sig. :p) naja. kul skall det bli i alla fall. ganget dar paminde lite om har jouren ganget. glada och trevliga, och lite av en "valkommen hit, valkommen hem" kansla over det hela. :)

___

idag ar det ater stralande sol i glasgow. inte ett moln pa himmelen, och alla folken ar glada. jag och jessika (och fanny, om hon kanner sig manad efter sin halsfluss) skall idag glida ner till puben som ligger en trappa ner fran lageheten och kika pa skottland - sydafrika matchen som visas. :) skall bara smita forbi tasco och handla upp oss pa mat innan eftersom att kylen skriker efter matvaror just nu. tom som en boll ar kylen. :p

___

sag att herr persson smygit sig forbi bloggen: sa lange man vagat satsa pa nagot man tror pa sa har man inte misslyckats. jag kampar vidare, och om det sa skulle visa sig att jag maste flytta tillbaka till sverige eftersom jag ej hittar nagot jobb (vilket jag tvivlar pa) sa kommer jag aldrig se det som ett misslyckande. mer som att jag lyckats. jag lamnade allt for nagot jag trodde pa. jag kom, jag sag, jag segrade. tack for omtanken dock. :) hoppas allt gar bra med utbildningen. ses i lulea i framtiden?

jag vill bara meddela ..

.. att jag lever, for de som undrade, eftersom jag ej uppdaterat bloggen pa lange. jag soker jobb som en liten gnu, och borjar bli redigt trott pa att vara arbetslos i glasgow. annars mar jag bra.

long time, no see people.

nu ar jag tillbaka pa internet igen. har fortfarande ej fatt teleofnen att fungera i lagenheten, vilket gor att vi ej kan styra upp internet dar heller. men snart sa.

letar fortfarande jobb som galningar. inget nytt pa den fronten.

___

har hangt en del med craig den senaste tiden. :)

___

fannys och jessikas pappa och farfra har halsat pa. just ja: morfar, stig halsar!

___

annars har det nog inte varit nagot speciellt som hant har i glasgow. vi har bjudit en australienare pa swedish meatballs och lingonsylt, men sant hander ju varje dag har i skottelandet. =p

pa onsdag kommer evelina och felinda hit. skall bli kalaskul. :)

pa aterseende allihopa!! hejhej!

nu ni.

hej tjena, hejhej.

nu borjar saker lossna annu mer har i glasgow. walkabout ringde mig i fredagskvall och undrade om jag och fanny kunde hoppa in och jobba redan klockan 17.oo dagen darpa. utan att tanka sade jag sa, och det blev en utekvall med kyle, martyn och craig for att fira. :)

klockan 17.oo infann vi oss pa walkabout och vi beordrade att servera mat till kunderna. utan erfarenhet av att just servera mat, tycker jag att det gick utomordentligt bra. efter ca tva timmars jobbande blev vi tillsagda att ga ner till walkabouts egna komediklubb som lag i anslutning till walkabout. dar var det full rulle och vi blev utsatta pa olika poster. fanny skulle servera dricka till alla (och jag skojar inte) 200-300 gasterna, och jag skulle servera all mat till de ca 80 olika borden. stress ganger hundra.

nar klockan sedan var runt 23 blev vi ater uppskickade till walkabout dar de slangde in oss i baren, utan erfarenhet. men kul som tusan var det. larde mig en hel del och fick massa dricks. fick till och med dricks av en man som tyckte att jag var sa dalig. :p haha. eller .. jag fragade honom fyrahundrafemtio ganger vad han ville ha, eftersom jag inte horde, och han tyckte val att det var kul, sa han gav mig £2 (2 pund) i dricks och smalog lite.

nar klockan sedan var 4.oo traskade (nejnej .. krop vi hem) efter ett ELVA TIMMARS skift. EN rast fick vi, rasten varade en timme mellan klockan 22-23. jag hade inga pengar och inga nycklar hem, vilket gjorde att jag fick springa hem, eftersom att lauren och jessika skulle ut senare pa kvallen. ujja.

val hemma ville jag grata mig sjalv till somns eftersom jag inte kunde sta pa mina fotter, plus att jag hade blasor overallt pa fotterna. till och med ovanpa. tyckte mycket synd om mig sjalv.

far nu se vad som hander resten av veckan. ar uppskriven att jobba pa walkabout bade fredag (kl 19-04) och lordag (kl 17-04), men far se vad som blir av det. hinner jag hitta ett annat jobb innan dess, med mer timmar skulle det vara perfekt. walkabout ger oss endast 20-25 timmar i veckan.

___

satt och kikade efter jobb har pa internetcafet. jessika och jag skickade ivag till typ alla stallen som fanns och ett stalle svarade direkt. sa vi har en intervju dar imorgon klockan 12.oo. verkar vara ett tokfint stalle med live band dar da och da. hoppas som tusan. vet inte om jag klarar en helg till pa walkabout, eftersom att det ar sa stort. alla dar hemma som kanner till seven, eller alfons, eller gamla epa for den lite aldre ligan. tank er det stallet, ganger femton. om inte storre.

___

var pa min kompis lee's gigi igar. han och hans van micheal har ett band som spelar akustisk musik, streets of milwaukee heter dom. (lite osaker pa stavningen dar) dom var asduktiga. hangde runt med kyle, craig och martyn och deras vanner. lauren och jess var pa ett annat gig och fanny hade for ont i fotterna, sa hon stannade hemma.

___

nu maste jag knata har ifran, suttit har alldeles for lange. saknar er alla dar hemma jatte mycket.

walking on sunshine.

idag gick jessika och jag till salongen for att visa hur duktig jag var pa att schamponera och fona har. det gick fint, och jessika sag ovanligt prydlig ut. :p haha. en kille som jobbar pa salongen beromde mig tva ganger att jag gjort ett sa bra jobb. och efter en av gangerna sa tittade han pa mig da han samtidigt beromde och gick ivag, vilket resulterade till att han gick in i en hylla och valte en massa saker fran den. :p

intervjuen pa walkabout igar gick bra. intervjuades av en jattetrevlig engelsk man. vantar pa svar nu i slutet av veckan. :) intervjuen pa den andra baren gick ju bra aven sen, och hoppas till o med annu mer att fa ett positivt svar darifran.

___

gillar verkligen glasgow jatte mycket for tillfallet och kanns som om jag kommer in i staden mer och mer, for varje dag som gar. har nu bott har i tre veckor och en dag. kanns lite som en evighet, men anda ganska kort. imorgon kommer jessika och fanny pappa, och farfar till glasgow, och de har med sig resten av alla vara saker fran sverige. skall bli otroligt skont att ha pa sig andra klader an de typ .. fyra linnena och tva tunna trojorna jag haft i glasgow hittils. :p

___

vill har med halsa till alla som smsar, mejlar och skriver har i bloggen: tack, det betyder jattemycket. forlat om jag ej svarar fort, eller overhuvudtaget. men sms kostar ej del for mig, och internet besoker jag ej sa ofta. men ni skall veta att det uppskattas till tusen. :)

uppdaterar bloggen med all information jag om och fran glasgow varje gang jag ar ute pa internet, vilket kanske inte ar allt for ofta. men jag forsoker halla er uppdaterade sa gatt det gar.

nu skall jag snart ga. ha det underbart bra allihopa sa hors och ses vi snart! cheers!