james morrison - this boy.



tackar johanna för hjälpen att lägga in en video. :)

___

james morrison mina vänner, otrolig musiker. :) oooh. äntligen fått pli på denna funktion. vill som lägga upp all musik jag lyssnar på, nu, på en och samma gång. =D

tomorrow it is.

valborgmässoafton.
årets upplevelse i uppsala.
nu vaknar äntligen staden till liv.

idag började uppstyrandet av valborgsfirandet som i år blir lugnare än förra året.
blir kanon det. grillning med vännerna. sounds great. :)

uppsalaaaaaalalla.

så.

wisdom.

at the end of the day, there are some things you just can't help but talk about. some things we just don't want to hear, and some things we say because we can't be silent any longer. some things are more than what you say, they're what you do. some things you say cause there's no other choice. some things you keep to yourself. and not too often, but every now and then, some things simply speak for themselves.


image87


dessa dagar.

årets första studentskiva i uppsala tog plats på birjer jarl igår. trevligt folk, trevlig stämning, allmänt trevligt alltså. louise fick för sig att "nej ni, nu drar vi till seven" så jag, hon och fanny drog vidare.

idag vaknade jag och mådde relativt bra. somnade sedan om, vaknade, och mådde skit. ujja. så denna dag spederade jag sovandes i soffan enda från 14.oo tiden, till 19.oo. så. sedan runt åtta tog jag och adnan en promenad till kvarnen för att köpa godis. tur som fan att jag kom ut i det sköna vädret någonting idag i alla fall. :) by the way så kom mormor o morfars katt på besök hos oss idag, och skall stanna några dagar. katten är rätt knäpp, men samtidigt söt, så jag är snäll mot henne. :)

imorgon skall jag och brita smyga oss ut med bilen till storvreta och hänga med pappa och ann. kommer bli riktigt trevligt. nostalgi på hög nivå. :) :) :)

___

på måndag skall lauren på lägenhetsvisning. =D på den där som hon skulle sett sist, och på en ny. :) hoppas som faan på någon av dessa lägenheter. =D =D jaaa. centrala som attans, och verkar vara i gott skick. =D

på lördag blir det förhoppningsvis årets första grillning med fanny och tjejorna. =D längtar som satan. jag ville grilla redan idag, men ingen hakade på min idé. =p



image86

världens bästa louise och jag.
yesterday.
todeloo, todelaa. hej!

:) :) :) plus några till.

idag är jag mest glad!
ett: det gick finfint på nationella i svenska idag.
två: projektrapporten som skulle in idag skrev jag klart i förmiddags och lämnade in den.
tre: klippte nyss arby, och han är så snäll så jag blev ännu mera glad.
fyra: älskade malin colm är nu på ingång, och hon är så otroligt söt så jag blir bara gladare.
fem: har en lägenhet fett mycket på gång nu, som vi kan få i juli dessutom. :) :) :)
sex:
skall på årets första studentskiva i uppsala idag.
sju: jag är helt enkelt bara gladgladglad!! =D

såja nåja. nu kommer malin. hasta lavista baby. :D

loosing my mind.

dude. vet inte vad jag skall ta mig till. sitter här med projektrapporten som skall in imorgon, och jag vet som inte riktigt var jag skall börja. :/ och om jag av förmodan skulle få för mig att inte lämna in den imorgon, och istället lämna den på torsdag (alltså skriva den imorgon), skulle det inte heller funka; för imorgon har jag inte tid till det heller.


fan, fan, fan va tid skall spela så jädrans stor roll. och inte nog med att det står i alla tidningar att man skall stressa ner och inte hetsa så mycket, så är det de skolan handlar om för mig; ett otroligt stort stressmoment. skolan tar fan kål på mig. jag behöver stressa ner. jag behöver mer sömn. längtar som fan till den dagen jag kommer till glasgow, och får veta att jag har ett stadigt jobb. no more homework for me, "bara" ett jobb att tänka på. fyfan vilken frihet. ge mig det nu, snälla?

promenaden med brita och hunden var det mest avkopplande jag varit med om på år och dar. tackar för den b-dawg. :) ibland handlar det om att prioritera, och i dett fall prioriterade jag en promenad före projektrapporten, eller med andra ord: hälsan före skolan. snart går jag in i väggen .. igen ..

nej, nu hoppar jag detta. nu skall jag sova. tack för mig, och hejdå hejdå.

some days a more fucked up than others ..

.. but this day certainly won the prize.

the pieces don't fit anymore.

jag har en ny kärlek i mitt liv: james morrison. så, nu vet ni.
otroligt talangfull musiker.

___

denna helg har varit toppen. fanny fyllde sisådär 18 år i fredags som firades med världens godaste middag hos helmerskog / löwling, lagad av fanny och jessika. :) bangar inte på att äta sånt där lite oftare. middagen följdes sedan upp av utgång på lotus, öl på buddie's, "efterfest" med grabbarna grus och alldels för lite sömn. på lördagen blev det födelsedagsfirande nummer två, håkans pappa, som förövrigt bjöd på grekisk mat på aspentos. :) sedan for jag till fanny och kikade på jordens läskigaste (mest panikfulla) film med henne och jessika. vaknade sedan där nio i morse och tog bussen hem. så. jobba, jobba på friskis, och sedan har jag mest slappat och bara tagit tid för mig själv, typ. känns bra.

imorgon drar äckelskolan igång igen. men .. imorgon är även dagen d.
lauren skall iväg 11.30 svensk tid och kika på lägenheten i glasgow. :)
ooh, hoppas att den är kanon, och att vi får den.

___

I'm still here, but it hasn't been easy,
I'm sure that you had your reasons,
I'm scared for this emotion,
for years I've been holding it down.

( james morrison - this boy )

___

ps. en askalas länk från youtube som är tokigt värd att se:

http://www.youtube.com/watch?v=TrVNermSk_A&mode=related&search


men vadå, en lista kanske ?

- 10 FAVORITER
Färg:
Turkos
Mat: Kött med lite mer kött, typ grillat, och pressad potatis och sås.
Band: The Fray
Film: The Holiday
Bok: Räknas tidningar ?
Sport: Basket
Årstid: Sommar
Veckodag: Fredag
Glassmak: Dumle
Tid på dygnet: Natt / riktigt tidig morgon

- 9 FÖR TILLFÄLLET:
Humör:
Glad med trött
Smak: Mentol
Kläder: Blå mjukisbyxor och linne med döskallar på
Bakgrund: Ett rum, inte mitt, men de brevid
Nagellack: Inget
Tid: 00.22
Omgivning: En uppäten majkolv i ett gult rum
Irritationsobjekt: Stress för allt i skolan, alltså irritationsobjekt: skolan

- 6 HAR DU NÅGONSIN?
Dejtat någon av dina bästa vänner:
Ja
Brutit mot lagen: Ja
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: Ja
Varit med på TV: Ja
Kysst någon du inte känner: Ja

- 3 PERSONER
Du kan berätta allt för:
Mamma
Du tycker om: Hunden ( hon är faktist ovanligt mänsklig )
Du inte gillar: Min lärare

- 2 VAL
Kaffe eller te: T
e
Vår eller höst: Vår

- 1 ÖNSKAN: Att hitta en smärre summa pengar på gatan så jag kan ta mig från Uppsala väldigt snart, utan att behöva hetsjobba som en tok.

these boots are made for walking.

köpte mig tre par skor ( på ohumant mycket realisation ) idag på skopunkten. jag är tvärnöjd så jag nästan spricker. =D =D =D och sedan så fick jag en teenyweeny chokladhare av min mor nyss som adnan är tokigt avundsjuk på mig för. =p mohaha. så.

   


imorgon fyller världens bästa fanny 18 år. :) det skall bli kanonkul att fira henne. så.

James Morrison - The Pieces Don't Fit Here Anymore

___

ps. se något skoj ? kika här:
http://sjl.funnyordie.com/v1/view_video.php?viewkey=3efbc24c7d2583be6925
http://www.gulligast.nu/content/view/48/26/
jag skrattade en massa.

fjällen + fratellis.

denna påsk har varit allt annat än normal. blev en tio dagar lång fjällenresa till funäsdalen med pappa, ann och viktor. behövdes verkligen. har haft otroligt roligt. har åkt blades, druckit öl, turnerat med ewert ljusberg och stefan ström, druckit öl, sett en jädrans massa renar, afterskiiat, rockat, druckit öl och bara slappat. :) helt enkelt haft det tokbra. =D tror jag aldrig i mitt liv druckit så mycket öl som jag drack i fjällen, eller kanske på st: patricksday dådå. =p



väl hemkommen från fjällen blev det en blixtvisit hemma, innan jag fick för mig att ta mig en trip till sara i stenhagen där även fanny, carro och julia höll till. vi rökte vattenpipa och drack smooties. gott gott.

sedan var det söndag. jag, fanny och jessika drog till stockholm för att se the fratellis på debaser. drog en ölrunda på irländska wirströms, innan vi sedan drog oss mot hotellet vi skulle sova på under natten. ( sista bussen gick hem runt tolvtiden på natten, vilket vi kände oss stressade över, så jessika o fanny hade bokat hotell ) drog oss en öl till innan vi begav oss mot debaser. ( som förövrigt låg femtio meter från hotellet ) minglade lite med sabinas pappa gorm, och syster minna, innan spelningen. the fratellis uppträdde, och sen var det slut. kort spelning, otroligt .. ja .. tråkig spelning? de var jättebra live, men det var litegranna "upp på scen - sjung och spela - gå av i tre sekunder - upp på scen igen - säga: hey we're the fratellis - sjunga - säga: thanks - gå av scen". men efter konserten hängde vi med alla britter som var där ( =D älskar britter ). mötte en snubbe vid namn james, från liverpool som bott här i sverige i två år. ( vi hade sett honom tidigare på wirströms med ticnet biljett i fickan, men visste som inte att han skulle på the fratellis ) trevlig snubbe. mötte även två irländare som bor i uppsala, och jobbar på buddie's här i stan. ashetsig människa, var en av dom.

efter konserten så gick jag och fanny och åt. och OJ vad vi åt. först menyer på mc donald's, sedan låtsades jag vara som alla andra, och beställde en äppelpaj ( innehållandes mjöl, vilket jag ej tål ), till mig, och en muffins till fanny. och inte nog med det skulle vi visst till 7eleven sen och köpa ben&jerry's glass och chips. sedan gick vi till hotellet - och ringde ca 33 samtal till jessika innan hon svarade. hon hängde med en australiensk kortkort kille, som jag och fanny kallade pyggie (pygmé) på en bar, men kom efter ett tag till hotellet - med pyggie. blev ett gott skratt åt hela den historien och måndagen kom.

jag och fanny gick upp vid halv nio och käkade frukostbuffé medan jess fortfarande sov. sedan tog vi oss en kinalunch på söder också innan vi sedan strosade mot station. och med strosa, menar jag gå utavhelvete sakta a' la "2½ timme från söder till centralstation, med fyrahundraelva stopp påvägen vid glassbarer och någon enstaka sovenirshop". =p ingen av oss ville som hem.

väl hemma drog jag och mor oss på en övningskörningstur vilket jag tyckte gick kanon! :) jag må säga att jag är otroligt duktig för det lilla jag kört. men nu skall jag fan satsa.

nu borde jag nog sluta käka de sparrisar jag fick för mig att börja tugga i mig för en stund sedan, och sussa istället. men jag avslutar med några få bilder ( som jag säkert kommer få sota för :p ), på två av världens mest underbara människor som får mig att skratta som inga andra : fanny och jessika. ( och varför inte bidra med en lite tessilago med, när jag ändå är på g ? )



tack för mig. cheers big ears.

When I Go.


alla är vi olika.
vi har olika drömmar.
olika mål.


idag står jag här med mina 18 år i bagaget, med drömmar som sträcker sig längre bort än sverige. drömmar som inte handlar skolan för sekunden, men som inkluderar att njuta av livet fullt ut, här och nu, eller kanske mer; där och då.

glasgow, skottland
juli 2oo7


___


Hold this heart when I go,
Sing my song when I go,
Sing it loud when I go,
Sing it proud when I go

Some people are learning to die and,
Some people are yearning to fly and,
Some people are learning to die and,
Some people are yearning to fly,
But I know that I'll be yearning to fly
( brett dennen - when I go )

europa


en sådan onsdag.

ja .. jo. ja. :) denna dag har gått fortfort. drivit runt på salongen och gjort mest ingenting till en början. drog en långlunch med louise och sedan gick jag tillbaka till salongen för att sätta i löshår på sofia. :) gick kanon och blev ytterst toknöjd, hon med tror jag. :)

färgning och klippning av mormor och morfar var givet efter praktiken, och det gick rätt så galant.

sedan kom foppa och sandra mot kvällen, och vi drog några cider innan vi knatade ner mot avec. :) satt där och pratade skit och sånt som tjejer alltid gör, skrattar och lever rövare. :) otroligt trevlig kväll flickor. ;)

__

imorgon blir det funäsdalen för hela slanten. elva dagar borta från uppsala är kanon! :) och inte nog med en hel jäkla fjällenresa, så skall det självlart toppas med en konsert med the fratellis, den dagen jag kommer hem från fjällis. :) oooh .. längtar !

så .. auf wiedersehen all the people. ;) ha det kanon i påsk.

den dagen.


i november 2oo5 gick min farmor bort. jag är otroligt ledsen att hon inte längre finns kvar i mitt liv, men i och med hennes bortgång fann vi varandra igen; pappa, jag och madeleine. mer eller mindre tvingade att hålla ihop under farmors sista tid i livet, hittade vi tillbaka till varandra, och kunde efter månader isär umgås på riktigt.

man brukar ju säga att det alltid finns något gott i det onda, och det fanns det även denna gång, det var farmor, hon var det goda. hon som alltid tagit hand om mig, sett till att jag mått bra och gett mig det jag behövt. nu var det min tur att ta hand om henne. jag satt vid hennes sida, pratade lugnande med henne och fanns där.

den kvällen pappa ringde och berättade att farmor somnat in, kände jag en lättnad, mitt i all sorg. jag var helt förstörd för att hon inte längre fanns kvar hos oss, men samtidigt lättad att hon inte längre behövde må som hon tidigare gjort. madeleine hade flygit ner och tagit farväl någon vecka innan farmors död, eftersom att hon inte bor i denna del av landet. men den kvällen satt vi där; inte bara jag och pappa, utan vi två - tillsammans.

sedan var det dags för planeringen av begravningen. jag, pappa och hans tjej for till begravningsbyrån. frågan är bara om det kändes bra, eller rent av förjävligt att som nybliven 17åring planera en begravning, och perfektionist som jag är - få allt riktigt, riktigt bra? kanske var det rent av nyttigt att styra upp det hela?

jag bestämde mig i alla fall i denna dag att jag inte vill bli begraven, det blir för mycket för de anhöriga att ansvara för, just i denna sköra tid av livet,  jag vill hellre bli spridd för vinden.