god formiddag sverige.


i lordags hade kyle ater igen ett gig. :) och jag var ater igen ett troget fan av hans grupp exist och stod dar och diggade med craig, martyn, david och ashley. kvallen fortsatte sedan ut pa bade barer och nattklubbar, vilket resulterade till en riktigt bra kvall. :)

___

i sondags var jag pa middag hos familjen allan. med andra ord: sondagsmiddag. sant som vi hade i sverige for ett x antal ar sedan, men som skottarna visst har behallt som tradition. maste ha varit en av de godaste middagarna jag atit sedan jag kom till glasgow (och da skall ni veta att jessika och fanny ar superkockar!), och alison allan ar pa samma niva. :p

kvallen flot pa bra, med en del sma pinsamma insidenter. :p inom den forsta halvtimmen i deras hus hann jag ha sonder papperskorgen och lyckats spilla en del av ett glas vitt vin over bade mig och deras skinnsoffa. :p skamdes som en tok, men som craig sa: de brot isen litegranna. :p

___

denna morgon har jag kant mig riktigt duktig: det vill saga, gora nagot innan jobbet for en gangs skull. sa jag gick upp tidigt, och gick ut pa en promenad pa shoppinggatan. hittade en jattefin troja at min sotnos, som jag forovrigt ej kan saga namnet pa, eftersom att han brukar lasa min blogg i hjalp av sidor dar han kan oversatt de som star. eller ibland sa fragar han helt enkelt mig om jag kan oversatta all som star, vilket ar en hel del. :p ser han sitt namn i texten vill han igert veta vad som star, vilket jag forstar, sa jag skriver helt enkelt inte hans namn nagot mer i denna blogg. :p vilket gor att han formodligen ej kommer att oversatt denna del av bloggen. sa!

___

igar var jag och fanny ute pa en pubrunda. :) har nog aldrig kommit over gransen av tre barer pa en kvall, men nasta gang, da ska vi for tusan dra fyra barer! :p hade en utomordentligt trevlig och valbehovd kvall. bara fanny och jag. :)

___

nu maste jag dra mig till jobbet. sitter pa internetcafet. pallade som inte att dra mig till lagenheten dar alla sussar sa sott. sa efter min shoppingrunda, sa drog jag mig hit istallet. :) skont att sitta sjalv och filosofera ibland. :)

ha de prima sverige. sa ses vi forhoppningsvis snart! hej!


Dinner!!

Therese came to my house for dinner tonight with my mum. My mum loves her!

See you soon Sweden :)

Love from Craig xxx

p.s hello to Birgith!

seriösa grejer.

för några dagar sedan fick vi ett brev till lägenheten. i brevet stod det att vårt hyreskontrakt går ut den 21a december, och att vi måste bestämma oss så fort som möjligt om vi vill behålla lägenheten och förlänga kontraktet, eller om vi vill säga upp kontraktet.

jessika och fanny har valt att flytta tillbaka till sverige, och jag har valt att stanna. så från och med den 21a december kommer jag börja mitt äventyr i glasgow på egen hand. så nu måste jag antingen hitta en lägenhet (vilket jag antagligen inte kan ha råd med på egen hand), eller någon som behöver en lägenhetskompis, det vill säga; har ett rum över till mig.

craig har lovat att höra med folk han känner på universitet om någon vet någon som behöver en flatmate, och folken på jobbet skall kolla runt dom med. så jag är positiv. men läskigt är det, för hittar jag ingenstans att bo, tvingas jag flyttat tillbaka till sverige, vilket jag inte vill för tillfället. jag gillar glasgow, och jag vill stanna.

men en sverige resa har kommit på tal, men blir nog inte förän efter jul, på grund av allt med lägenheten och så. och när jag väl far till sverige på besök, kommer nog antagligen craig med. och jag hoppas på att få visa honom ett snöigt sverige. (det snöar nämligen inte i skottland mer än ca 20 minuter per år) haha.

___

måste bara pika in i att det igår brann utanför vår lägenhet. det började lukta brandrök i hela vardagsrummet, och när vi kikade ut genom ett fönster i vardagsrummet så vi lågor som reflekterades i ett fönster mittemot vårt hus. panik fick vi, ringde brandkåren, och sprang ut ur lägenheten. usch, läskigt var det. men allt var lugnt, det brann i en container runt hörnet av vår lägenhetsbyggnad. dock luktade det rök i hela vår lägenhet halva kvällen, och det var rök utanför våra vardagsrumsfönster. (observera att jag tyckte synd om våra plastankor, eftersom de simmade runt i röken) =p

___

nåja, det var allt seriöst för läget. imorgon skall jag jobba, och tjejerna på jobbet har kommit på att vi skall vara utklädda till häxor, eftersom att halloween är på onsdag. så det skall bli kul att de hur folken ser ut imorgon. =p har dock ingen aning om hur jag skall se ut. hm .. nåja. kanske skall ta och äta kvällsmat snart. är dock fortfarande mätt sedan den gigantiska lunchen jag hade med craig idag, men något måste jag äta. sen skall jag iväg på bio med craig ikväll. skall se ratatuille. hoppas som tusan att den är kul, har hört att den är i klass med finding nemo, men det återstår att se :)

hej!


bilder.


okej, vi börjar här. detta är mitt rum. (för nu, berättar mer i nästa blogginlägg)


våra söta ankor utanför vårt vardagsrumsfönster. chuck, claude och kent.


detta är självaste craig.


och detta med. lite äldre dock.


detta är en bild uppe från bergen runtom glasgow - campsies.


detta med. på ett vattenfall uppe från bergen.


självaste george square.


george square här med.


gatan som går utanför vår lägenhet.


detta är konen som stod i vårt vardagsrum efter inflyttningsfesten i juli.


och detta är buchanan street. europas längsta shoppinggata. :)


___

kanske inte världens roligaste foton, och kanske inte världens mest nya bilder, men här har ni dom i alla fall. mamman min tog mera foton då hon och håkan var här. kommer att uppdateras senare när jag får fotona från henne. :) tills dess. here you go!


en av flera uppdtareingar.

nu var det ett tag sedan jag skrev här.

pappa och ann har varit här. och mamma och håkan har varit här. har haft underbara dagar här i glasgow de senaste veckorna. vädret har varit strålande, och familjen har hälsat på. :)

och NU funkar äntligen internet som det ska. så nu är det på tiden att jag kanske uppdaterar några foton från glasgow. ;) haha. äntligen, tänker nog både ni och jag. :) nästa inlägg kommer en massa bilder i. gott er i dessa. :)

happy birthday therese.

goddagens sverige. idag ar det min fodelsedag, och den har verkligen startat battre an jag nagonsin kunnat ana. allt borjade da jag i morse blev vackt av ett samtal fran gamla uppsala buss trafikledning med sang och gratulationer. en timme senare vacktes jag igen av ett samtal fran gamla uppsala buss, denna gang fran bjorn pa kontoret. :) sedan fortsatte det ramla in sms under resten av morgonen. :) nar jag sedan hade sovit elva och en halv timme vacktes jag av ett samtal, denna gang fran pappan min som halsade grattis. :)

nar jag sedan gick upp for att ata frukost satt det en miranda nalle pa bardisken, och tva kort brevid nallen. allt var fran lauren, ett gratulationskort, och ett presentkort pa £20 pa HMV. :) dar kan jag kopa en cd skiva eller tva tankte jag, eller varfor inte finding nemo som jag sa lange langtat efter att fa se. :) kanon! happy, happy, happy. :)

men, sa kom craig hastigt forbi och lamnade presenter, och sade att "detta var bara nagra sma saker, men jag lovar att ta dig till en konsert nar nagot band du gillar kommer till Glasgow", nar jag oppnade pasen med presenter sa lag james blunts cd dar, vilket jag redan lyssnat sonder pa tva timmar :p , ett stort kort och finding nemo! :) :) blev tokglad! och sedan skall vi ut och ata middag pa fredag med. kanner mig redigt bortskamd.

resten av dagen idag skall jag bara lata mig. eller forst betala hyran, och sedan lata mig. :p skottland spelar mot georgien, sa jag skall kika pa matchen. dra en flaska vin eller nagra ol, har inte riktigt bestamt mig, vet inte om jag kanner for att vara girlie da jag kikar pa fotboll, eller om jag skall agera som en riktigt karl och dra ol. :p detta blir ett svart val. :p

sedan vid atta skall jag mota craig vid hans jobb och vi skall ivag och ta en drink med hans mamma. :) ar tokigt nervos, men det skall bli skoj. :) nu skall jag ner till tesco och handla nagot gott, och aven overlata datorn till lauren. ha det finfint, och tack alla som smsat fran sverige. har tyvarr ej pengar pa mobilen for att kunna svara, men tack! =D pa aterseende! hejhejhej!


uppdatering ett av tva.

pappa och ann har varit har. har varit jatteroligt och vi hade atit och druckit gott i tre dagar, akt sighseenbuss genom glasgow och inte nog med det sa fick de aven se hundratals skottar i kilt. ;p skottland spelade mot ukarina i lordags. sa stamningen var pa topp i hela skottland. :p

och sa fick de aven traffa craig, vilket fick overmycket positiv respons fran bada parter. :) :) mycket glad. var lite ledsamt att saga hej da till dom dock, eftersom jag inte vet nar jag far se dom igen. forhoppningsvis snart, och forhoppningsvis i sverige. :) det ar bara att vanta och se, nu borjar i alla fall pengarna ramla in, sa en resa innan eller efter jul ar i alla fall spikad. :)

pa lordag kommer mamma och hakan, vilket skall bli underbart skoj! :)

first cut is the deepest.

nu vare klippt och klart for oss alla.

klippte och fargade jessikas har har om dagen, och klippte fannys har ocksa. och sen igar var jag redigt trott pa mitt har, sa efter min och jessikas shoppingrunda pa staden (tva timmar i en affar) drog jag fram saxen och klippte en redig lugg pa mig sjalv. (maste observera min shopping igar. en ny jacka, tva toppar, en klanning, ett par boots, ett par strumpbyxor och en troja for ca 750 kr, tookigt nojd.)

sedan kom craigan over idag, sa klippte jag hans har med. och efter att han gatt sa fick jag och lauren spel, och sa klippte jag av hennes har med. en helomvandling alltsa. har varit en skoj dag. :)

___

igar var jag ut med jessika och fanny for att fira min fodelsedag som ar nu pa onsdag. :) flickorna ar dock i sverige pa sjalvaste fodelsedagen, men att fira den igar tackade jag ej nej till, eftersom jag var ledig idag. :) utgangen var kul, och slutade med att jag och fanny somnade i min sang, jag pa huvudkuddarna, och fanny pa fotanden, efter att vi legat och toksmsat till varenda kotte i skottland.

___

har kommit pa att jag visst kommer att firan min fodelsedag nagot ordentligt i ar.
- firade den igar.
- skall fira den med pappa och ann, som kommer till glasgow nu i natt.
- skall fira den med craig pa sjalvaste fodelsedagen, men blir en lugn kvall med fotbollstittande. :p skottland - georgien. :)
- skall ut och ata med craig nasta fredag.
- sedan kommer mamma och hakan pa lordag nasta vecka, da skall vi fira min fodelsedag da med, foljt av att fira mamman med som fyller ar den 23e. :)

detta blir skoj. :) :)

nu skall jag stada lagenheten innan svenskarna kommer. :) och imorgon blir det jobb, foljt av att jag, pappa, craig och ann skall ut och dricka ol som alla andra har i landet gor en vanlig lordag. :p det skall bli skoj. :) hej!

congratulations therese.

idag har jag bott i glasgow, skottland i tre månader. :)

där satt den. :)

difference.


skillnaden att drömma om verkligheten, och att leva i den, är stor.
för exakt sådär 85 dagar sedan stod jag på arlanda och vinkade hejdå till sverige som jag inte hade en aning om när jag skulle få se igen. jag hade heller ingen aning om vad som väntade mig i glasgow.

den första tiden i glasgow var nog den värsta tiden i mitt liv. ena stunden var jag glad, och kunde inte sluta le. och andra stunden var jag redo att ge upp allt, och bara åka hem till mitt trygga sverige. men tjejerna stöttade mig, och på något sätt lyckades jag roligt nog hålla mig borta från att boka ett flyg och dra hem, och stannade snällt och väntade på bättre tider.

tack och lov för det. :) visst saknar jag uppsala, alla vännerna och familjen som är utspridd på olika platser i sverige. men jag trivs här. jag har en lägenhet, ett jobb, en pojkvän och en del vänner. det som tynger mig lite är nog att jag inte har lika stor vännerkrets som jag har i sverige. men vad kan man begära när man bara bott i ett helt främmande land i 3 månader? jag är nöjd. jag är glad. och jag älskar glasgow.

men ..


och jag säger då det:

men, vi sopar i lägenheten,
följt av att vi moppar golvet minst en gång i veckan.

och för att inte glömma hur underbara sverige luktar,
så köpte jag och jessika skurmedel med grandoft.

chockbesked.



vi har inte dammsugit på tre månader.


Hello.

Hello Sweden and all of Therese's friends! Love from Craig ( i've stolen Therese's blog :))