how to save a life.


Dedicated to Lauren, all in english, just for her. Happy dude? ;p

Just wanted to remind everyone that The Fratellis are the real deal.
This is their song For The Girl, really awesome, it gives me energy. Listen to it.
http://www.youtube.com/watch?v=Uq-qasYIhWE&mode=related&search
And listen to the lyrics, they're singing about West End. =p
That's the area we'll probably move to. :)

Glasgow, in the end of the summer. That's the thing, the real thing, my thing. :)

___

The bus accident this morning really frightened me.
Made me think a lot . . pretty damn much actually.

525 600 minutes.

mitt närmaste mål är att ta studenten med de betyg jag förtjänar, med tanke på det lilla jag satsar i skolan. jag har enda sedan ettan i lågstadiet gillat skolan, faktist, men gör det inte längre. jag har blivit en del av den gruppen som ogillar skolan på alla vis och känner att varje vardagskväll är som en söndag, med ångesten i kroppen, medveten om att "imorgon är det skola igen". motivationen ligger på noll, och jag vill göra allt tvärt emot, hur det egentligen skall göras.

nästa mål är att jobba utav helsike en månad, och sedan uppleva en helvetisk bra sommar här i sverige, och kanske till och med hinna med en utlandsresa, innan jag möter min närmaste dröm, flytten till glasgow, skottland. det känns som en evighet till den stunden då jag står där, då packar ihop mina saker för att sedan börja mitt liv som självständig. det är dryga fem månader dit, och med jessikas uträkningar; ca tre månader kvar till då vi kan börja planera på riktigt och leta lägenheter som vi till och med kan ansöka om. verkligheten är nära nu, verkligheten är just runt hörnet, men ändå frågar jag mig själv; varför kan inte tiden bara gå lite fortare ?

om jag skulle få bestämma skulle jag kunna åka redan nu, men då skulle kvalitetstiden med vänner och familj jag ser fram emot försvinna. så jag ler lite sådär som jag ofta gör, och gillar helt enkelt läget att jag får stanna en stund till, gör det bästa av tiden här i uppsala som finns kvar och ställer frågan till dig: vad vill du uppnå närmast i ditt liv, och hur skall du gå tillväga ?


the past recedes.


fyfan .. kikar på lägenheter i glasgow. jessika fann denna:
http://www.citylets.co.uk/aspx/details.aspx?pid=52632&aid=292&footer
ledig nu .. för tidigt, annars skulle vi inte bangat.
trycka in lauren i lägenheten också. skulle sitta galant. :)
inte speciellt dyr heller om man delar den på fyra. fyfaan alltså. :(
hoppas på en fyra i west end med fanny, jessika och lauren sen iaf. :)

___

imorgon blir det jobb på friskis och svettis. leka med barn i två timmar,
helt okej på en söndagsmorgon. sedan blir det gym med trolte.
på tiden att jag tar upp träningen efter min dunderförkylning.
kommer bli hårt, men det är som sagt på tiden.
dags att ta tag i det som förr i tiden.

___

it's sad to think that some won't find it,
and others won't recognize it even when it comes.
( leann rimes - some peolpe )

glasgow by night

glasgow by night. beautiful, beautiful. ( saknar )

uppe med tuppen.

jovisst. vaknade hastigt klockan åtta av ett telefonsamtal från far min som var påväg till uppsala. han tänkte hämta upp mig och övningsköra med mig litegranna. :) kanon tänkte jag, och så tog vi oss en tur.
känns redigt, ruskigt bra när jag kör ändå, fastän jag kört så lite. har dock rallygener efter min far. ;)

skall iväg och träffa fanny nere på staden för en lunch, om sådär femton minuter för att vara exakt, så det kanske skulle vara bra att stila upp mig litegranna innan jag går. eller nej, jag får se ut såhär. =p

latheten med att bo mitt i stan är att jag ändå tycker att det är för långt att gå ner till staden, så jag går aldrig dit, förutom då jag måste korsa staden för att komma till skolan, eller som nu, då jag skall träffa en kompis. och latheten med att bo två minuter från friskis och svettis är att jag aldrig tränar där, förutom någon gång ibland då jag jobbat, för då känns det rent av onödigt att ta sig hem utan att ha dragit några vikter, fastän jag befinner mig i friskis lokaler.

jag skall nog sluta vara så lat.

ikväll blir det kul.

gone going.


imorgon blir det utgång med en trevlig förfest a la tessanstyle.
cirkus tio flickor blir vi. :) kanon. sedan bär det av mot lotus.
jag kommer chocka med min nya tuffa stil. nah nah, kidding.
men jag kommer ha lite annorlunda kläder än annars. kul att vara ombytlig.
på måndag kommer jag vara tillbaka som mig själv igen. =p .. eller?

___

kom på att jag saknar systern min en del,
så nu får det bli en bild på madeleine och mig sedan sommaren 2oo5.

madde o jag.

my life turned around
but I'm still living my dreams
( anastacia - welcome to my truth )

the fratellis.

bara för att fanny tipsade om the fratellis - chalsea dagger, vill jag även tipsa om dom.
http://www.youtube.com/watch?v=pKQK8rYZNHY&mode=related&search
the fratellis - flathead. mycket bra, glad-musik

___

plus att jag även vill tipsa om denna underbara låt. seasons of love - rent soundtrack.
otroligt fin den med. såg filmen, men blev lite besviken, var kanske inte riktigt så insatt som ja borde varit, soundtracket var asbra, och vissa scener jätte fina, men i sdin helthet var det inte riktigt en film för mig. dock får ni ett smakprov på en av låtarna här. http://www.youtube.com/watch?v=i5SZsltZVeU&mode=related&search

kanonfredag.

gårdagen var kanon, från början till slut. drog iväg till salongen på morgonen för praktik, hängde där någon timme innan jag sedan begav mig till GUC för att hjälpa till och styla folk till en modevisning. asbra stämning och otroligt roligt folk. :)

timmarna smög sig vidare och sabina och felinda kom över för att börja förfesta. lotus var sedan destinationen och det var helt klart godkänt. mötte louise, hanna, ebba, elin och deras vän i kön och fortsatte partajjet på lotus med dom. kändes otroligt skönt att komma ut och träffa folk såhär efter två veckors isolering i lägenheten på grund av alla möjliga sjukdomar. :) kände att lotus kanske inte hade allt, så vi drog oss till seven runt midnatt för lite pyjamasparty. askalas folk där med och drinkrundor var givet. jag, sabina och jim drog oss mot max för inköp av fyllemat som vi tog med oss hem. släppte av jim hos hans kompis på vägen hem och knatade hem för att käka vår mat.

mådde galant då jag vaknade i morse, eftersom att jag fortfarande var full, men blev sämre vartefter timmarna gick. ringde kim och väckte honom, kände för att jävlas, visste att karln skulle sova. =p och efter att sabina dragit hem så somnade jag, runt två tiden tror jag, och vaknade då mamma o håkan kom hem vid sju. =p drog mig ner till kvarnen och köpte lite chips och hyrde film. blev lite schlager i all ära, och sedan kikade jag och mamman på en film. nu skall jag se den andra .. så .. hej!


smiley faces.


blev lite överraskad nu såhär på kvällen.
craig som jag träffade i glasgow kom in på msn.
visste inte ens att han skaffat msn. men glad blev jag.
överraskad, chockad, och otroligt glad.

kan inte riktigt sluta le.

ville bort tidigare idag. men tror jag kanske kan klara av ett lov i uppsala i alla fall.
utgång nu i veckan som aldrig förr, för jag har besegrat min dunderförkylning!
ett - noll till mig.

uppsala
uppsalas sommar i all ära.

sömn sökes.

nu har jag inte sovit på 23 timmar, och börjar plötsligt bli trötter.
började med att jag satt vid datorn och kom på att jag skulle fila på företagets tävlingsbidrag inför våga vara egen mässan som skall lämnas in senast idag. och så var klockan helt plötsligt tre - mitt i natten. och så vaknade håkan och skulle till jobbet, så jag vinkade av honom. och sedan försökte jag sova, men det gick verkligen inte. och snart var klockan halv sex på morgonen, och jag hade fortfarande inte somnat. halv sex, tänkte jag. då brukar ju mamma gå upp, så varför inte göra lite frukost på sängen? :) när frukosten var klaräten och uppskattad, och mamman min runt sjusnåret hade traskat till jobbet kände jag för att prata lite med sabina. så jag smsade henne, och bad henne ringa, och vipps, så ringde det. hon var vaken och skulle till skolan. stackars henne. =p

runt åttatiden ringde pappa och undrade om jag ville följa med ut mot östhammarshållet där han skulle göra några ärenden. och jag som gillar att åka bil, nappade självklart på idén. tiden gick och runt tolv var vi tillbaka i stan igen. lunchtid = mc donalds. tog oss en bit mat, och här sitter jag nu. inte så trött som jag egentligen borde vara, men jag vet dock att jag ligger 23 timmar efter med sömnen.

så nu skall jag bara kila ner till kvarnen och posta ett brev, och sedan får jag äntligen sova!
sömn, kära sömn. du är eftertraktad! =) hej!

tribute


kände för att hylla turkietresan, sommaren o6. =)
så här i efterhand saknar jag verkligen dessa stunder.
började planera en resa med fanny, jessika och lauren igår.
får se hur det blir med den. skulle ju inte sitta helt fel.
tills vidare får jag gotta mig med mina minnen.

here you go. bilder från alanya. 6 - 20 augusti 2oo6.






even the best fall down sometimes . even the wrong words seem to rhyme
out of the doubt that fills my mind . I somehow find, you and I collide

i have seen the rain


sjuk, sjuk och åter sjuk. och då menar jag inte "aj va jag har ont  halsen och nyser lite" sjuk, utan denna gång är det big time. vaknade i tisdags och kände mig lite krasslig, och därifrån har det sedan vandrat från nästintill lunginflammation, öroninflammaton, feber, snuva, och har nu stannat i stadiet bihåleinflammation. :/ så från och med nu går therese entersten, för att tala om sig själv i tredje person, på pencillin. knaprar piller stora som sockerbitar, och inte nog med ett sådant, det skall självklart tas gånger tre, två gånger dagligen. tur som fan att jag inte är pjoltig då det gäller att kunna svälja saker, som vissa andra människor är. :) så det blir ännu en dag hemma från skola .. eller två. :/ not good at all.

fick lov att boka om mitt teoriprov också, som jag skulle skriva nu på onsdag egentligen. blev en månad framskjutet nu, så det får allt skrivas den 14 mars istället. var och övningskörde med pappa och olle igår, gick riktigt bra. tog oss en tur ut till pappa i storvreta och kikade på husvagnen med. kanonfin. kommer trivas som fisken i vattnet under vecka 14, då vi drar till funäsdalen med den. skidor, sprit och afterski - och självfallet i den ordningen. och sedan gotta sig med golvvärme, dvd och allt annat som finns i husvagnen. kanon. :)

ohwell .. skall väl ta mig till soffan och kika på made in manhattan som börjar om tjugo minuter, eller kanske kika på 8 mile, som jag som tur var spelade in igår. asbra film med asbra musik, speciellt eminems rap på slutet, som jag förövrigt kan utantill. ( pluspoäng till mig? )

och innan jag drar mig vill jag att vi alla ägnar en tanke åt fanny, som också är förkyld. =p staakar.
på återseende, förhoppningsvis. ;p

ps. saknar glasgow som fan . så .. nu var det sagt. :)

glasgow dude.


nu blir det en uppdatering av bloggen, som folk förövrigt klagat på att jag inte gjort .. igen. =p
calm down people .. jag kommer alltid igen. ;) det bör ni veta, om när jag gör det, gör jag det big time.

glasgow tillsammans med fanny och jessika, 31 januari - 4 februari 2oo7.

onsdag: avresa från skavsta med fanny och jessika. framme på prestwick airport ca 23.20, lokal tid. hetsade in i en taxi och drog till hotellet. lauren (jessikas vän) kom till hotellet och vi drog ner på stan. röj och en massa vodka and coke shots på the garage. :) underbart, underbart. fyllemat a la kebab med kokt kol mojsimojs = inte gott. stannade ute till klockan 5-6 något, och har ingen aning om hur klockan helt plötsligt kunde bli så mycket.

torsdag: vaknade tokhungriga vid tolvsnåret och drog ner till europa, krogen jess jobbade på då hon bodde i glasgow förra året, för att käka. lauren kom dit, och vi blev bjudna på mat av kocken på europa. sedan var det shoppingtajm, men dock hittades inget kul. =p primark äger dock ändå. var som bara inte på något speciellt shoppinghumör = bakfull (den enda gången på hela glasgowresan, credit för det) sedan blev det förfest på europa med lauren, jess och fanny på kvällen. ( vodka and coke i mängder ) och så drog vi självklart några av jess alla lekar, så som: who would you rather marry, bury or screw? pekade sedan ut några grabbar som offer och tjattrade litegranna med dom, sedan drog vi oss till the garage, igen. men hemgången blev rätt tidig .. runt halv två kanske, och fyllematen ägde allt jag någonsin ätit. kinamat .. även det i mängder. :)

kom till hotellet och mötte några skumma grabbar i hissen. jessika fortsatte prata med dem, och jag och fanny gick in på hotellet. jessika kommer plötsligt springandes in på hotellrummet och gastar om något band som vi aldrig förr hört talas om, och sade att detta var dom. vi traskade över till deras hotellrum och möttes av the automatics (
http://www.theautomatic.co.uk ) ljustekniker, tourbooker, manager och en snubbe i bandet .. trevliga människor. :) och där bjöds det hejvilt på jack daniels, jägermeister och en minikonsert av irländske ronan (ljusteknikern) med låten "la de svinge la de rock and roll", ursprungligen gjord av svenska kicki danielsson, men som han kunde refrängen på. (knappt vi dock) vi blev uppskrivna på VIP listan till konserten med the automatic (förband: the views) som skulle hållas i glasgow under fredagen, vi diskuterade konserten, sedan gick vi och sov. blev dock väckta av tre-fyra telefonsamtal då grabbarna ringde och sökte oss. =p tillslut fick vi dock sova. :)

fredag: vaknade hungriga denna dag med. vi åt aldrig någon frukost i glasgow, eftersom att vi vaknade så sent alla dagar, då fanns det ingen anledning att gå och käka frukost, under ljusa dagen. jessika skulle möta jassi (som förövrigt är svensk och flyttade till glasgow för ett år sedan, där hon träffade steven, då hon var över och jobbade i glasgow), så jag och fanny fick klara oss på egen hand i storstan. vi gick och åt lite brunch på di maggio's a la hamburgare och pommes. (like everyday) =p mycket gott. sedan knatade vi iväg till hotellet, vilade lite innan det var dags för utgång, och sedan knata vi ner på stan.

hade bestämt oss för att inte gå på the automatics konserten, eftersom vi aldrig hört dem förr, men vi önskade glatt låten monster, till europas dj då vi förfestade. "what's that coming over the hill, is it a monster? is it a monster?" en låt som alla skottar visst kunde, och som satte sig lika hårt på hjärnan som svenska boten anna, skall vi kalla denna vinterplåga? =p det förfestades vilt enda fram till stängningen av europa med ett x antal apfulla människor, och vi drog sedan iväg ett gäng på ca 10 pers (inklusive alla bartenders på europa) till ett svindåligt, men stort uteställe som heter abc, inte att rekomendera. betala typ 80 kronor för att gå in, skaffa mig en uppfattning av stället, gå på toaletten och gå ut därifrån. tacka vet jag the garage. men .. oh well, vi drog oss den andra kinamaten i rad som fylle mat och begav oss till hotellet.

lördag: vaknade åter, åter, åter igen sent. gick ut på stan och letade efter ett lunchställe. finns ca trehundrafemtiotusen stycken i glasgow, men inget dög åt oss. kanske var vi för hungriga, och bestämde oss för att gnälla på varandra istället för att äta. =p fann tillslut ett, efter att ha knatat igenom hela glasgow tre gånger om, där vi satt oss ner och åt oss redigt mätta och belåtna. gick tillbaka till hotellet, fixade oss, innan vi sedan skulle möta lauren på europa klockan 17.oo, och kolla på matchen arsenal - middlesbrough som förövrigt inte slutade som jessika ville, eftersom att hon är ett arsenal fan (arsenal inristat i själen), och matchen slutade 1-1. men inte deppade vi ihop för det. vi drog i oss lite mat, innan vi fortsatte (ja, fortsatte) förfesta, inför vår sista kväll i glasgow. craig, som var en av dessa grabbar vi lekte "who would you rather .." leken om, kom förbi med två kompisar på min begäran och vi knatade sedan mot klubben guru allesammans. inte så dumt ställe det inte, nästan i klass med the garage, dock var det tokigt mycket mindre. men bra musik med trevligt sällskap funkar alltid bra som en kombination. ;) denna kväll slutade dock också rätt tidigt, men bra var kanske det eftersom att vi skulle upp runt 11 dagen efter och fara iväg till flygplatsen. som en sista kväll i glasgow är den fyllemat som ligger etta på vår topplista ett måste, så vi drog kinamat som en favorit i repris, och knatade till hotellet. sade hejdå till söta lauren och gick upp på hotellrummet. jag och jessika fick knasigt nog för oss att "denna kväll skall vi faan käka upp all kinamat, precis som fanny lyckats gjort dagen innan" men icket .. vi slutförde inte vårt mission, och jag fick ont i magen. =p too much food.

söndag: nu var det dags för hemresa. :( och inte ville vi hem. traskade ner och köpte lunch a la potatis sallad i en burk, kryddad färdigstekt kycklig i en annan och en läsk. fanny och jess åt något som liknade tunnbröd med en massa fyllning i. och så köpte vi självklart färdig skivade frukter så som meloner, papaya och sådant, allt smart förpackat i plastförpackningar, redo att ätas på direkten. som efterrätt. fan vad jag gillar färdig lagat / förpackat / "ready to be eaten" saker. :) så. tågresan till prestwick, flygresan till skavsta, bussresan till stockholm och tågresan till uppsala gick alla bra. inte nog med färdiglagat och kinamat i skottland, så åt vi ännu mer kinamat, köpt på centralen i stockholm. =p fanns dock inget annat att äta, och med tanke på att vi inte ätit något annat (förutom chipsen med salt and vineger / kyckling / lamm - smak) på flyget och bussen på eftermiddagen, behövde vi mat. så kina it was. =)

___

väl hemma känns det tomt och det var jag beredd på att det skulle vara. det var sammalika efter förra glasgowresan, och det var lika efter alanyaresan. känns som att jag kommer tillbaka till vardagen och allt är som vanligt. och jag gillar inte riktigt .. eh .. det vanliga. jag vill se annat, uppleva nya grejer, lära mig nya saker, och på ett konstigt sett så känns det inte riktigt som att sverige kan erbjuda mig detta ..

så jag längtar som attans till augusti detta år, för då bär det av till skottland och glasgow igen. :)
om vi inte drar dit resan i juli .. men vi får se hur det blir. som jag sagt till en del människor:
varför gå runt och vänta på att livet skall börja på riktigt, då det lika gärna kan börja redan nu?
(eller i mitt fall; en månad tidigare än beräknat) =D

våren har i alla fall en del att erbjuda, allt från en veckan i fjällen, våga vara egen mässa på fyrishov, studenskivor, studenten, och så vidare .. så jag gnäller inte på att jag inte lever livet, det gör jag, men .. jag skulle gärna börja livet som självständig människa en månad tidigare om det var möjligt, än att vänta på att "mitt nya liv" skall dra igång, och bara gå runt och fördriva tiden.

oh well. nu är klockan mycket och jag skall sova. får se o det blir skola imorgon.
har dragit på mig fetaste förkylningen och i morse kändes / lät det som lunginflammation. inte bra.
får se om det blir ännu en dag i sängen imorgon. skulle inte vara helt fel ändå. =p
dock gillar jag ej att vara sjuk ..

___

här är några få bilder från glasgow. bara att trycka på de för att se de i ett större format. =D enjoy !

    

utanför europa, jessika, utsikten från hotellet, lauren, jag och fanny och craig och jag. =)


hemkommen.


dude .. jag har haft mig de fem roligaste dagar, kvällarna, nätterna på länge.
imorgon skriver jag om det hela. så.
glasgow is the shit, and glasgow is my future.

cheers mate.