denna kväll var bra.

kom just hem från staden. har suttit med foppa avec i ett x antal timmar och dragit några cider. :) otroligt skönt att bara prata av sig en massa. stort cred till foppa som är tokbra och lyssnar. ja .. helt enkelt bara är asbra. :) så.

imorgon .. idag .. (eller vad man nu skall säga / skriva mitt i natten ) blir det utgång. seven är spikat och det kommer bli partajj. :) jajaja. grattis till benneboy, 19 år nu den 30 mars. grattisgrattisgrattis. så.

no such thing.

I wanna run through the halls of my high school
I wanna scream at the top of my lungs
I just found out there's no such thing as the real world
Just a lie you've got to rise above

( John Mayer - No Such Thing )

___

idag satt jag och fanny på henne stora balkong och bara va. :) det var soligt och varmt och fanny var (och är) sådär myspysbrabästbäst. och det gjorde ju inte det hela så mycket sämre. =)

sedan tog jag mig en tripp förbi mormor & morfar och fikade.
och så pratade vi en del också, de gör mormor och jag jämt då vi ses.
tror nästan ibland att vi tävlar om vem som kan säga mest under tiden vi träffas.
för vi pratar verkligen oavbrutet båda två.
(kan vara därifrån jag fått min översociala del)

solbrillor
och jag hade mina solbrillor på mig för andra gången i år.
också koolt.

vårväder gånger hundra.





nu är det tokmycket vår ! och jag tänkte som visa lite bilder, tror inte någon misstycker.
de två översta är på bak- och framsidan av vår lägenhet. sedan följer en underbar bild på mitt toknystädade rum. :) och sedan fick även hunden vara med på ett hörn. ja. så.

whistle for the boys now don't be shy
give us all a song and a reason why

( the fratellis - everybody knows you cried last night )

sponatanitet.

denna dag har varit kanonkool. :) hade en enda lektion idag, och den varade i en timme. jippi. fick kort därefter ett sms från min vän sabina som ordagrannt löd: "yo! ska vi ge blod nån dag?? vavava?? :p" och jag svarade trevligt: "idag!!? jajjaaja. snälla!! hur gör man?". jag ringde senare blodcentralen och de sa att det bara var att komma dit. så efter att sabina kört klart på trafikskolan så knatade vi upp till akademiskasjukhuset i det fina vårvädret. :)

utsikt fr?n sabsf?


efter vår "blodgivning" ( de tog dock bara tester idag ) knatade vi ner och mötte hjorth & co vid bryggan. satt där och stekte en kortkort stund, innan vi senare knatade hem till sabina och åt. efter några timmar kom sabinas bror adrian hem, och jag kunde äntligen klippa honom. =p han råkade visst ta en repa förbi alla affärer nere på staden och kika på kläder, och sa att han "var påväg hem" i två timmar. =p

efter klippningen drog jag och sabina vår andra spontana grej: bio klockan 20.50. :) music and lyrics blev det. :) hade förväntat mig att det skulle vara bättre, men .. bra var den i alla fall.

nu sitter jag här och har abstinens efter potatowedges with mayo, och starbucks coffee. :( pratar med lauren på msn, och vi sitter och diskuterar just majonäs och potatisklyftor. usch, ve och fasa vad jag saknar saker i glassan. tur och kul som tusan att det vara är dryga 3 - 4 månaderna kvar till flytten. =D dags som tusan att planera för fullt snart. gladgladglad.

starbucks.
fannys underbara bild på en carmel frappucino i glasgow.

look what you've done.

godkväll. denna helg har innehållt allt och ingenting. :) sov en och en halv timme inför våga vara egen mässan i lördags. själva mässan gick väl fint, företaget fick bra respons, men nu är jag helt otroligt trött på att engagera mig i saker som jag inte mår bra av, så jag avstår helst .. om det nu ändå gick.

stort grattis till linnékulan och infoinside för alla priserna de vann! :) riktigt stolt.

blev utgång på lördagskvällen, intog lotus med hela, halva tjejgänget och mötte grabbsingarna där. :) hade det riktigt trevligt. :) drog hem till hemlerskog / löwling och käkade maxmat tillsammans med fanny och jessika. skrattade så jag grät på grund av jessikas otrooligt roliga kommentarer. =p

vaknade pigg och kry. började städa i huset och tog sedan bussen hem. :) kom hem lugnt och fick veta att jag glömt att ställa om klockan, vilket resulterade att jag kom tio minuter försent till jobbet. trodde klockan bara var tio, men den visade sig vara elva. så det var bara att packa jobbkläderna och springa till friskis. =p

skulle sedan direkt från friskis ner till grand och möta sofia för att kika på UKM. såg där en (okej .. flera, men bara en som fastnade ) otroligt duktig kille som uppträdde. spelade gitarr och sjöng. :) lät som en blandning av john mayer / jason mraz / paolo nutini - exakt min musiksmak. ujja. smälte.

___

idag vaknade jag runt sjutiden och hade svårt att öppna ögonen. när jag efter tre hårdbrödmackor och en komediserie kommit underfull med att jag inte var kapabel att ta mig till skolan pågrund av trötthet, lade jag mig och sov igen. vaknade sedan halv tre på eftermiddagen efter sammanlagt (bortsett från den där lilla frukosten) femton och en halv timmes sömn. ujja. har nog alrig sovit så länge.

mamman och jag tog en lång promenad med hunden, efter att ha dragit en vända runt uppsala med bilen. var skönt att vara ute i vårsolen. :) idag jag gjorde som ett tredje försök att vara mer feminin och släng baggyjeansen än en gång. :) blev kjol och leggings, kände mig riktigt proper för en gångs skull. kommer dock bli mindre baggy i sommar, och mer kjol, för på somrarna lever jag i kjol. :)

___

nu är det inte långt kvar till påsklovet,  då blir det funäsdalen för hela slanten. skidor och asfterski med pappa, ann och viktor. blir nog kalas. :) sedan är nästa mål att se fram emot marholmen med fanny, sabina, hjorth, jossen, carro, louise, ahlén, jocke, petter och .. bränno? kommer bli kalaskul. fem dagar att bara komma iväg och ta det lugnt på, plus lite kalas och partajj. efter det måste jag nog börja planera en luleåresa. var för länge sedan jag var där .. 18 - 21 januari sist, om jag inte minns helt fel. usch. alldeles för länge sedan .. :(

lotus

take my photo off the wall, if it just won't sing for you
( jet - look what you've done )

denna vecka, denna vecka.

denna vecka har varit en massa hit o dit o hej o hå. har gått otroligt fort, knappt så jag kommer ihåg vad jag gjort om dagarna. var i alla fall på tärna folkhögskola med klassen på en informationsgrej / konferans (?) om / med facket onsdag - torsdag. bodde på någon öde skola, en lägenhet tillsammans med louise över natten. vissa fick till och med sova ensamma, men jag och louise hade turen att få ett dubbelrum, skulle lätt dött av skräck annars. ensligt och lite sådär kusligt var det där ute, mellan åkrarna där inte ens kor levde. men helt okej kan jag väl säga att det var, två dagar borta från skolan och gratis mat. ;) god mat var det också, och vi åt hela tiden. mellan alla dagens mål; frukost, lunch och middag var det minst ett fika. alltså frukost - fika - lunch - fika - middag - fika. helt stört vad med mat. =p galet mätt jag var då jag kom hem, det kan jag då lova. for runt med louise som galna höns i boländerna letandes efter de sista grejerna till mässan då vi kom hem från tärna. ujja. två och en halvtimme yrandes med eriks bil, med louise bakom ratten. galet men kul. ;)

idag har jag praktiserat, dock hände det ej så mycket på praktiken. sandra hade inte så mycket att göra, så hon fick för sig att färga mitt hår i brist på annat kul, så varför inte? =p kanonfint blev det. sedan så blev jag bjuden på en glass med daim och äppelmosliknandesås i, på mc donalds av karln som stod i kassan. han verkade tycka synd om mig som fick vänta på min glutenfria hamburgare (som jag alltid gör) så han gjorde ordning en glass åt mig, utan att jag ens hintat om det. :) snällt som fan, så det blev efterrätt med.

pappa hämtade mig från praktiken runt halv två med, som han uttryckte sig; "en liten röd bil". när han väl kom var det dock en röd lastbil på några x antal ton. =p (nej, han kör vanligtvis inte runt med lastbilar mitt istan, utan var handledare åt en elev på bolandsskolan, där han jobbar) =p men "den lilla röda bilen" brumma på bra den med. då vi väl lämnat den på skolan tog vi oss till storvreta, jag, pappa och hjalmar. (pappas - sambos - son) vi for senare in till stan för att käka lite på java, en mongolisk restaurang. buffé med kinamat, mongoliskmat, sushi och något mer. tokgott, men jag dog nästan av mätthet. sedan tog vi oss en tur till stockholm för att hämta ann, och sedan blev jag hemskjutsad. så nu sitter jag här och styr en del inför mässan imorgon. känns inte som att vi satsat så mycket, men det blir nog kanon ändå. :)

tänkte avsluta det hela med att jag igår (efter att vi kom hem från konferandgrejen och trippen i boländerna) satt i löshår på louise. :) blev kanonfint, och jag är übernöjd. =D
före- och efterfoton.

12

louise är het. ja, så.

ps. hejja linnékulan och infoinside imorgon. ;)

st patricks day.

kanonkul dag. :) drog iväg till stockholm med jessika för ett tretton timmar långt firande av st patricks day med ett x antal öl, på tre olika irländska pubar. :) ett firande som startade tillsammans med några australienare, och som avslutades tillsammans med både skottar i kilt, irländare och engelsmän. öl i otroliga mängder och kanonskön stämning. :) lär bli en favorit i repris nästa år, dock i storbritannien. :)

vi träffade den där karln jag snackade med över internet i fredags också. ( mike från manchester ) han jobbar ju på the dubliner, så vi kom in där gratis, fick gå förbi hela kön och drog öl för halva priset. ;) alla kontakter är bra kontakter.

för lång kväll för att beskriva i detalj. men rolig till topp var den dock. :) nu i veckan väntar antagligen en till stockholmsresa och mer öl tillsammans med jessika, då vi skall möta några snubbar från england som jobbar för the royal airforce. hmm .. blir säkert kanon det med. =p kontakter, kontakter.

___

sedan väntar våga vara egen mässan på lördag. saker har i alla fall börjat styra till sig nu, monterplaneringen är på högvarv. :) så 12.oo, lördag, fyrishov  - be there.

skall nu sova innan min rygg går i tusenmiljoner bitar. ajajaj, och åter aj. :/ lev väl och ät kött allesammans!

___

I never knew, I never knew that everything was falling through
that everyone I knew was waiting on a queue
to turn and run when all I needed was the truth
( the fray - over my head )

vad är oddsen?

kvällen spenderade jag med fanny, ben & jerry, daimglass, en kebabpizza, en lövbiff med pommes, en film, en chipspåse och en pepsi light. det var otroligt skönt att bara vara, och koppla av. :) ja ja ja. en riktigt "ben & jerry / hägendaz kväll" som normalt dras cirka en gång i månaden. dock saknade vi en medlem idag, sabina, som alltid varit en trogen deltagare.

om ungefär exakt 12 timmar sitter jag och jessika på the dubliner i stockholm redo för att starta st patricksday firandet. snackade just med en snubbe på msn som fann mig på facepart.com, han bor och arbetar visst i stockholm, men kommer ursprungligen från manchester. han skulle visst av en händelse till the dubliner imorgon, och inte nog med det: han jobbar visst lite extra på där, och skulle som jobba till 18.oo snåret imorgon. vad äro oddsen till det må jag fråga?

nåväl. see you all on sunday. på återseende säger vi nu. cheers mate!
ps. imorgon bär vi alla gröna plagg, på grund av firandet. ja? =p

sometimes the hardest thing and the right thing are the same
( the fray - all at once )

cover.

http://www.youtube.com/watch?v=c-7TMHJGmMs&mode=related&search

starkt tips. obadiah parker - hey ya (cover)

___

observera förresten att marholmen nu är bokat, vilket gör mig glad.
kommer blir asmyskulbra. semester över kristihimmelfärdshelgen.
men först blir det skidor hela påsklovet, elva dagar. woho!

the fratellis.

jessika har beställt biljetter till the fratellis den 15 april på debaser i stockholm. :) oooaaah. tooookglad!! =D detta gjorde även denna dag fulländad. :) :) :)

kuggade dock på teoriprovet idag. =p jag säger då det, teori har aldrig varit min starka sida. men jag blev åter glad igen då jag tröstade mig med en stor godispåse. :) sedan kom foppa och räddade mig, och tog mig till friskis för att träna ett corepass. (rygg och mage) efter det blev det lite gym, i väntan på att danspasset skulle börja. och när dansen väl började, gick det tokbra. :)

på lördag smäller det: st patricks day firande i stockholm. :) kanonkul. ser fram emot det så otroligt. välbehövt. jajaja. måste dock bara lida mig igenom ännu en torsdag på skolan. men två lektioner, det går fort. :) sen är det ju redan så gott som helg!

image63 
the fratellis.

vårkänslor.

denna dag har varit bra. bland det bästa på länge må jag då säga. :) har nog hunnit med att göra allt, och lite till skulle jag tro, och allt har slutat positivt och bra. =) bra. bra. jätte bra. :)

började med att det var sol ute. bra bara det. :) så bestämde jag mig för att ta mig en promenad i det fina vårvädret till pappas jobb för att plugga lite inför teoriprovet jag totalt kommer kugga på imorgon. =p när pappan slutade jobbet så tog vi oss förbi ikea och kikade litegranna där. köpte lite saker till montern inför våga vara egen mässan på fyrishov den 24 mars, där jag kommer att ställa ut tillsammans med mitt företag.

sedan skjutsade han mig till skolan där jag skulle möta sabina och hjorth. premiär för bryggan (iaf för min del), satt där till det blev för kallt och solen försvann bakom skolan. sedan gick vi på jackjakt på staden. hjorth letade skinnjacka, tror han vill vara som mig. nästan säker på det. =p naah, just kidding.

sedan kom nästa bra grej då hjorth meddelade mig över att han kikat upp en del angående en liten miniweekend vi planerar med ett gäng vänner. bokas antagligen imorgon. :) kalas. kalas. kalas.

och inte nog med det skulle jag även få veta att fannys och jessikas (och madeleines med för den delen) mamma antagligen behöver lite folk som kan jobba lite då och då under våren. :) precis vad jag behövde! :) känns som jag nått toppen av denna dag. :)

hoppas på sol imorgon, för då kommer det gå kalas imorgon tror jag, även om jag kuggar, eller? :) jajaja. skall städa lite i rummet mitt, och kika på sex and the city innan jag skall sova. hej och hej !

___

måste bara observera att jag just kom på att jag suger på ordvitsar, sa just till min vän adnan på msn att: "jag och grillat går ihop som smör i solsken". ( och det skulle alltså vara positivt menat! ) eller som den dagen jag och mamma stod och pratade då jag drog en egen visa och sade "det är ju som att göra en .. eh .. fågel av en fågelunge" men .. huvudsaken är ju att jag försöker. right ?

ps.
funderar starkt på att svara med på basketen i CFRL kampen i skolan. kämpade hårt och väl i ettan, men det gick inte riktigt vägen då vi blev spöade av både fyrisskolan och celcius. kanske har vi i år chans mot rosedal. ja, ehm .. eller ? ;p

städa ?


ja .. jo .. jag skulle egentligen behöva städa. =p detta är en bild över mitt rum just nu. finns ett liknande inlägg med bild hur mitt rum då såg ut, då det var kaos i rummet sist. men jag upptäckte nyss att det är värre än sist. duude.

rummet2

dags för sömn.


inte en sekund för sent. inte alls.
okej. nu blev jag klar med mitt förbannade kultur & stilhistoria arbete.
nu skall jag äntligen dra mig mot sängen.
snart skall jag få sova. efterlängtat som satan.

snart, snart .. ZzZzzzzZzzz . . inlämning av arbetet 13.3o imorgon.
skall aldrig vara såhär sent ute med ett skolarbete igen.
lovar .. euhm .. eller ? nja.

over my head.


Have you ever had a dream that seemed so real when you woke up you didn't know what to believe? What would you do if what you thought was true wasn't, and what you thought wasn't true was. Would you retreat into your dreams with the hope of finding a more perfect reality? Sometimes life is stranger than a dream, and the only way to wake up is to face what lies are hidden in your soul. And you can only hope that in those moments of dark reflection, that you are not alone.

cut.

sara trolte är tokbra på att klippa.
och ja blev just korthårig. ;)
känns askalas. snyggt, ja. :D
så, utgång med louise och trolte ikväll.
jajaja. så. =D

happy ending.

observera att jag kommit på att alla dessa listor som folk lägger ut på sina bloggar visst kan vara roliga att läsa. så därför skall jag allt ta mig lite tid att styra upp en. gör som isabell, sara och nathalie. (obs: smygreklam)

femtiofem fakta du kanske inte visste om mig och mitt liv.

jag .. :

  • har ett ärr i vänster ögonbryn
  • har flyttat tretton gånger
  • opererade vänstra örat som fyraåring
  • har dansat streetdance i ca tre år
  • .. och jazzdans i två
  • även ridit i fem år och spelat fotboll i 3 år
  • städat bussar tre somrar i rad nu
  • har en pappa som kört rally
  • är vd i vårt uf företag
  • kan alla repliker i "föräldrar fällan"
  • är glutenintolerant
  • kan inte gråta
  • har missbrukat snickers, keso, kiwi ..
  • .. och kött (är nästintill känd för att vara tjejen som älskar kött)
  • brukar säga att jag är skaldjursallergiker, för att jag ej gillar skaldjur
  • blev av med oskulden som femtonåring
  • har ansträngningsastma
  • har aldrig testat röka eller snusa
  • kan shotta utan att känna spritsmak
  • hatar insekter, och har svårt att döda myggor ibland
  • hade en högsta önskan som ung att vara med i melodifestivalen
  • .. och bli dansbandssångerska
  • flyger till luleå oftare än jag åker till stockholm
  • har ett stort ärr på knät
  • äter frukost i minst trettio minuter varje morgon
  • tror jag är hypokondiker
  • ska flytta till skottland i juli eller augusti
  • kan inte missa ett avsnitt med one tree hill
  • blir deprimerad om jag inte tränar regelbundet
  • går frisörlinjen, men ska inte bli frisör
  • har nästan gått in i väggen på grund av skolan ..
  • .. och for till akuten med bröstsmärtor i den vevan
  • kan inte leva utan musik
  • älskar kramar, men får de inte tillräckligt ofta
  • uttalar ordet senap konstigt
  • har varje gång jag varit hos tandläkaren på koll, haft hål i minst en tand
  • upptäckte att man kunde få bedövning hos tandläkaren runt 16 års ålder
  • älskar att åka bil
  • spenderade större delen av sommaren 2oo6 i tierp
  • och fanny träffades för första gången på en middag hos isabell stahlén 2oo3
  • hade som mål att bli över 170 cm lång, och slog målet med en centimeter
  • älskar att vara djup
  • blir tokbrun, toksnabbt på sommaren
  • var überlätt att lura som barn, vilket syrran utnyttjade när det gällde pengar och godis
  • visste inte den delen jag var i, i turkiet, tillhörde asien förän jag kom dit
  • har aldrig ätit nudlar
  • älskar att citera folk
  • är en språkpolis
  • använder alltid baggyjeans
  • äter med gaffeln i höger hand, och kniven i vänster
  • bär klocka på höger arm och har kommit på att jag är överhögerhänt
  • är otroligt spontan och älskar det
  • går aldrig och lägger mig före halv ett, då jag har skola dagen efter
  • skulle inte bli förvånad om jag någon gång under mitt liv skulle få cancer
  • skulle vilja tatuera in mitt efternamn på min handled

såja. nu kommer jag som inte på något mer, får räcka. visste du allt detta om mig måtro?


leaving town alive.


image61

Will we think about tomorrow like we think about now?
Can we survive it out there? Can we make it somehow?
I guess I thought that this would never end
And suddenly it's like we're women and men
Will the past be a shadow that will follow us round?
Will these memories fade when I leave this town
I keep, I keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly

( Vitamin C - Graduation Song )

I will be the one who loves you the most.


 

det kryper i hela kroppen.
jag vill lyssna på all min musik samtidigt.
jag vet dock att det skulle låta förjävligt, så jag avstår.
ivrigt sitter jag och väntar på att nästa låt ska spelas.
och nästa. jag skulle kunna sitta här i timmar.
bara sitta och lyssna, njuta av studen.
njuta av att jag just nu mår kanon.
och att må kanon för mig,
är detsamma som att vara lycklig.
och musik gör mig lycklig.
därför sitter jag kvar.

brett dennen . joshua radin
inspiration


ain't no reason.


denna dag har varit underbart bra. tror mycket beror på att det var sol ute idag.
jag, therese entersten blir helt ifrån mig de dagar det är sol och fint.
och att våren är här, det är nog inte så negativt det heller. ;)
men, som om dagen kunde bli ännu bättre, vilket den kunde,
hittade jag en underbar skinnjacka på staden som jag köpte.

fann även en underbar musiker idag på myspace: brett dennen.
här är hans låt ain't no reason. underbar låt, dock fanns ingen riktig video till låten,
men det är inte så fyskam att just one tree hill råkade vara i bakgrunden,
då jag fann låten på youtube. :)
http://www.youtube.com/watch?v=_gvrvxGKQq4

there ain't no reason things are this way
it's how they always been and it tends to stay
I can't explain why we live this way, we do it everyday

( brett dennen - ain't no reason )

skinnjackan
jag i min skinnjacka. :)

I can't read your mind.


Communication
 , it's the first thing we really learn in life. Funny thing is, once we grow up, learn our words and really start talking, the harder it becomes to know what to say. Or how to ask for what we really need.

i've got the power.


idag har jag och mamma simmat. :) har blivit en riktig bra start på min träningssatsning. i söndags gymmade jag och trolte, i måndags simmade jag och mamma 500 meter, igår (observera igår morse, klockan tio) gymmade jag och trolte igen och idag simmade jag och mamma 600 meter. :) känns riktigt jävla bra, och skall fan inte slappa till eller låta en förkylning komma åt mig denna gång, nu är jag påväg mot toppen av träningen igen. :) så.

imorgon får jag se om det blir styrkemedelpass eller om jag skall testa på vattengympan på fyrishov, styrkepass där med. testade det förr och det var riktigt jävla jobbigt, kunde knappt lyfta armarna eller gå på en vecka. =p eller så kanske jag bara gymmar imorgon. får la se. :)

___

känner att det är vännerna, familjen och träningen jag lägger ner all min tid på. =)
möjligtvis en del på svenskan och engelskan med, förtillfället, men frisörlektionerna kan ta sig.
går nog till praktiken och hjälper till lite under min håltimme imorgon. :)

fyfan va bra humör jag blir på då jag tränar. :) har längtat efter att få känna såhär igen,
och få träna med för den delen. hatar dunderförkylningar, älskar träning. såsåsåå!

ps. ett tips: john frusciante - the past recedes
http://www.youtube.com/watch?v=IIvzwjVFvqk
gitarristen från red hot chili peppers har under åren satsat solo också.
detta är ett riktigt hett tips. har dock ej fått tag på några fler låtar med honom. :(