positivt.

goddagens. nu borjar det flyta pa riktigt bra har i glasgow. i morse ringde en kille till bade mig och fanny, och ville ha in oss pa intervju pa en jattefin och central bar. intervjuerna gick bra, och nu vantar vi bara pa svar inom de narmsta dagarna. :)

imorgon klockan tio skottsktid skall jag och fanny pa intervju pa walkabout. och pa onsdag skall jag ivag till salongen och visa vad jag kan. kanner att jag har lite flyt nu, och det kanns bra.

___

flatwarmingpartyt var skoj, och utgangen annu battre. :) var riktigt skoj att traffa alla igen. vaknade morgonen efter, gick in i vardagsrummet, och kande gaslukt i hela rummet. gasen till spisen hade statt pa hela natten, och det var redigt med dalig luft dar inne. tur som tusan att lauren madde bra. och inte nmog med att lagenheten var fylld med gas, sa stod det aven en en meter hog, och flera kilo tung trafikkon mitt i vardagsrummet. ujja. allt hander i glasgow.

skall ut och ta en ol med craig, kyle, jessika, fanny och stuart idag. skall bli skoj.

___

observera forresten att vi bakade sex appelpajer till var flatwarming. tre ats upp, och tre stycken blev stulna. :p haha. vettetusan vem som tog dessa, men det verkade i alla fall ha varit redigt goda.

pa aterseende!

ett steg fram.

var pa en arbetsintervju igar pa den dar frisersalongen. jattefin och stor salong. verkade trevliga som jobbade de, men forstod dock bara halften av vad de sa. =p skall dit pa onsdag med en modell (jessika), och schamponera och fona hennes har for att visa vad jag kan. kanns i alla fall som att jag ar pa vag at ratt hall. dalig lon dock, men det ar i alla fall ett jobb.

jag och fanny skall sedan pa tisdag pa intervju pa ett stalle som heter walkabout. det ar en jattestor och fin australiensk bar / nattklubb. bara helgjobb dock, men det ar alltid en borjan. :) jessika har ej lamnat in sitt cv dar an, men skall dit idag och gora det hon med. kanns positivt och kul med walkabout.

har haft telefonintervju med hilton hotels, men vi sade ifran oss vidare intervjuer. nar vi hade haft telefon intervju 1/2 (trodde vi) sa de att: "ja, om det visar sig att ni gar vidare fran denna telefonintervju sa ar det bara fyra intervjuer till" vilket skulle innebara ca 2 timmar langa intervjuer, eller nagat sant over telefon.

___

imorgon skall vi ha inflyttningsfest i lagenheten. blir ett gang pa ca 25 personer. lite inflyttningsforfest aktigt, och sedan skall vi ut och se vad glasgow har att erbjuda denna lordag. skall bli tokskoj att traffa alla folken som man ej sett pa lange. hela flatwarmingpartyt skall bli skoj. :)

___

maste saga att jag nog ar den samsta manniskan i varlden pa att bestalla ol. bade i sverige och i skottland. forra veckan var jag och jessika ute med var van stella (egentligen stuart, men han dricker jamt olen stella, darav smeknamnet), och sa var det min tur att bestalla in ol:

- three pints of cambridge please, sade jag.
- ... eh .. what did you say, kronenburg?
- .. eh .. yeah . :)


men i sverige var jag nog anda varst:

- jag vill bestalla tva flatol tack!
- fatol?
- .. oj .. ja ..


vad vantas harnast? =p

sol.

idag ar det sol i glasgow. varmt, skont och harligt. idag kanns det bra i glasgow - bra rakt igenom.

jag brukar ha mina stunder da jag kanner att allt bara kanns .. samst. som igar kvall. men da kom jessika och vi pratade ut om det hela.

___

just nu sitter jag pa internet cafe som vi alltid sitter pa nar vi skall kolla internet. det ar en ljus och fin lokal pa andra vaningen och man ser alla manniskor ute pa gagatan nar man kikar ut genom fonstret.

nere pa gatan star tre killar i tjugoarsaldern, alla bar kilt. tva spelar trummor och en spelar sackpipa. otroligt haftig kansla att hora sackpipa live, vilket jag dock gor varje dag, sa fort jag gar ut pa gagatan.

killar i kilt, I like it.

fire, fire!

vill bara lanka till fannys blogg om padraget i var lagenhet igar. haha.
http://fanwhy.blogg.se/1185197354_brand.html

idag lyser solen i glasgow.

jag vill observera att jag nu dragit mitt forsta engelskskrivna fyllesms.

var ute en kvall och traffade en australiensk van och avslutade kvallen med att skriva: "and dont knoy whege you out be now running now out thew garage. IS it like the other garage?"

och da frogar jag mig sjalv. vad tusan menar jag med detta? the garage ar en nattklubb vi ofta gar till. men resten av smset? haha.

___

allt borjar lossna har i glasgow. kanske har ett jobb pa g, men vi vantar och ser innan jag berattar mer. ;) skall i alla fall ivag till den dar salongen idag och kolla om de behover personal. for den var stangd sist da jag skulle in dit och soka jobbet.

___

idag kommer craig, kyle och martyn hem far bulgarien, vilket kanns lite roligt pa nagot satt. att traffa mina vanner skall bli skoj. har ju hittils bara hangt med jessikas gamla kompisar, vilket absolut inte varit trakigt pa nagot satt. bara skoj att de kommer hem i alla fall. :)

___

maste bara uttrycka ater igen hur mycket jag saknar er dar hemma. mormor som sitter och foljer varje inlagg i bloggen, likasa alla andra. ni ar guld varda, och jag kan inte uttrycka hur mycket ni betyder for mig.

that's all for now. cheers mate!

ticktack.

livet i glasgow rullar pa. tiden gar otroligt fort.

har inte riktigt nagon inspiration att blogga sa mycket idag. men jag kan meddela att jag lever och mar bra. sitter och kikar vad skottska arbetsformedlingen har att erbjuda. jessika hittade just ett salongsjobb. grejen var att assistera frisorerna, halla rent o fint i salongen och sant. vilket jag .. hor och hampa .. tycker om att gora.

sandra and marlene knows it. ;)

bloggar mer en annan dag! hejjahejja!

kom just pa att jag ..

.. saknar att sopsortera.

och panta burkar.
sant gor man inte har.
och det vill jag.

I don't do "slanga petflaskor i soptunna".
det ar inte min grej.

glasgow calling.

nu ar jag har. lagenheten ar helt underbar. fyra meter i takhojd, megastort vardagsrum och toalett i anslutning till mitt sovrum. och for att inte tala om laget. mitt i stan. jag ar chockad over hur vi kunde fa denna lagenhet.

jobbsokandet har inte gatt som planerat. har sokt pa ett ex antal barer och cafeer, men ingen har ringt upp annu. ska ivag pa mer jobhunting idag, och hoppas pa att nagon nappar. ;)

saknar sverige fett mycket och onskar ibland att jag vore dar. glasgow ar underbart, men sverige ar sa mycket battre pa manga satt. rent och fint liksom.

var i edinburgh pa en grillfest med arabiskt tema i lordags. bra stamning, med riktigt trevligt folk. vilket det forovrigt ar i hela glasgow annars med.

skall snart skaffa internet i lagenheten, man marker verkligen hur handikappad man ar utan det. tappar kontakten rejalt med omvarlden utan alskade internet.

hoppas ni kikar over nagon dag i glasgow. bara att saga till om ni kanner for att komma over. ha det bra tills vidare allihopa och halsa alskade sverige fran mig!

bye bye.

efter en lång, nästintill sömnlös natt lyckades jag efter tjugoen timmars hets, somna i ynka tjugo minuter. jessika sov inte alls. och inte fanny heller, tror jag. nu är vi påväg på riktigt. åker till arlanda inom loppet av tjugo minuter. och jag är riktigt taggad! =D


hejdå allihopa.
hejdå sverige.

glasgow by night

hello glasgow!

nedräkning.

nu har jag äntligen blivit klar med mitt cv, utskrivet och allt.
musiken är nu bränd på skivor och jag känner mig riktigt klar.
skall nu bara mixtra med ipoden. :)

sen skall jag äntligen få sova tre timmar. upp i tid, och sedan bär det av mot arlanda 6.oo. planet går 8.3o, och klockan 9.5o svensk tid är vi i glasgow.

godnatt.

..

usch. jag är nervös. varför vet jag inte .. egentligen.
kanske för att packandet inte är klart på långa vägar.
eller för att mitt cv inte är klart det heller.
eller så är det helt enkelt för att jag drar till arlanda om ca 8 timmar.

holy shit.

oh my.

imorgon flyttar jag till glagsow.

och än har jag inte börjat packa.

ojdå.

10 juli.

image105

och snart står jag där: i min, fannys, jessikas och laurens fyra mitt i glasgow. på tisdag morgon åker vi, och varken jag, jessika eller fanny har börjat packa. känns som om vi kommer stå där med vår resväska på högst tjugo kilo, och ha panik mot småtimmarna innan bilturen till arlanda. vad i hellskotta skall man ta med sig?

___

imorgon ska jag säga hejdå till mormor, morfar, pappa, jossen, carro, louise och tjejerna på hårjouren.

idag var jag ut och åt med louise, sofia, fanny, cathi, trolte och david.
drog en buffet på dragonpalace.

och igår var jag på grönan med syrran, tommy och sofia.
kalaskul med världens bästa sällskap.

den sista tiden i uppsala har varit underbar och jag har levt varje dag som den vore just den sista tiden jag hade, och så kommer jag fortsätta leva mitt liv.

fullt ut.

för jag menar .. om något går fel, eller inte riktigt som man tänkt sig:
vad gör det om hundra år?

goodbye my lover.

nu är sabina påväg till australien.

jag träffade henne i torsdags för att säga hejdå, och kan säga att det är bland det jobbigaste jag någonsin gjort. och så jag grät.

ringde henne igår för att prata lite. för första gången hade vi inte så mycket att prata om, det var mest ett tyst samtal och frågor som jag redan visste svaret på. jag ringde för att få höra hennes röst en sista gång på väldigt länge.

men egentligen var det nog mest påminna henne att hon betyder så utomordentligt mycket, att jag finns här nomather what .. och att jag älskar henne.