runrig - loch lomond


jag älskar denna låt.
den spelas på nattklubbar och alla slags högtider i skottland.
första gången jag hörde den var på en nattklubb efter en fotbollsmatch mellan skottland - frankrike förra året.
skottland vann, och alla skottar var som galna.
klädda i kiltar med den bästa stämningen som går att uppnå, dansade och sjöng alla till denna låt.

lyssna på hela låten innan ni dömer den.
jag älskar denna låt.


uppsala.

nu är jag tillbaka i uppsala.

i sverige.


känns riktigt overkligt. allt är så tyst här. i glasgow är det aldrig tyst.
men det är kul att vara här på lite semester. skall försöka ta mig till mormor o morfar idag,
men dom vet inget om det ..än. ( om de inte läser min blogg ) hehe.

och imorgon skall valborg firas. :) skall bli kalas!

charlie bit my finger.



vet att fanny uppdaterade detta klipp för ett tag sedan, men eftersom att vi har olika läsare ville jag även visa detta underbart söta klipp på min blogg. here you go!

us.

image246

mamman och systern intar skottland.

jovisst, i en vecka var dom här och härjade. :) har haft det kalaskul. sightseen, öl, mer öl och träff med hela halva craigs släkt. :) bilder nedan:



  
  
  





fler bilder kommer nog, eller så kan ni ju alltid kika in syrrans blogg.
http://sandkornochsotvatten.blogspot.com/
där lär nog mer bilder kika fram.

hej!

st. andrews


skottlands vader ar nog det mest omvaxlade jag har varit med om. folk har sager att man kan uppleva arets alla arstider under en och samma dag i skottland, och jag har antligen forstatt begreppet. nar craig och jag vaknade upp i morse var det praktiskt taget snostorm i glasgow. vi for till hans hus for att mota upp hans bror gordon, och drog oss efter frukost till skottlands golfstad st. andrews.

pa vagen slutade det snoa, men det var dock molningt, och vi forvantade oss en riktigt mulen och kylig dag i st. andrews. dock klarnade det upp nar vi val kommit fram. :) craigs farmor och farfar har en husvagn i st. andrews med en otrolig utsikt over havet (se bilderna nedan), och det var otroligt glada att se oss. craigs pappa och hans fastmo var aven i st. andrews over helgen, sa det kandes som om alla var samlade, vilket var evigheter sedan sist. kanns nastan som om jag har varit ivag i tva - tre dagar, otroligt avkopplad dag med promenad och middag med slakten. behovde verkligen denna lilla minisemester.

image222

foto over the old course, skottlands mest kanda golfbana. jag vet att det ar hakans drom att spela dar en dag, och jag hoppas verkligen att han kommer over snart sa jag kan visa honom st. andrews och alla dess golfbanor. tror st. andrews skulle vara perfekt for hakan.

image223

the old course igen, med utsikt over havet.

image224

klubbhuset brevid the old course 18e hal. tydligen ar kvinnor ej valkomna in dar. fraga mig ej varfor, gamla regler eller sa. 

image225

nere vid stranden. otroligt kallt, men otroligt vackert!

image226

jag - frusen.

image227

om ni kikar upp till vanster sa ser ni nagot morkt (buskar) , till hoger om dom sa ser ni nagat litet och vitt, det ar deras husvagn, plus husvagnscampingen. tror craigs farmor och farfar har den basta husvagns platsen i st. andrews.

image232

kanske annu enklare att se vars husvagnen ar pa denna bild. ar ej nagan av dessa husvagnar, utan igen: ni ser de morka buskarna upp en etage, till hoger om dom ser ni husvagnen. basta platsen, for ..

image228

.. detta ar deras utsikt, taget precis utanfor deras husvagn. detta ar praktiskt taget vad man ser fran deras vardagsrums fonster. underbar utsikt!

image229

craig nere vid havet. :)

image230

craigy igen, frusen vid stranden.

image231

en bild sager mer an tusen ord.

jag ar lycklig.


view.

image221

kopte en digitalkamera har om dagen. 5 megapixel. kanske inte varldens finaste och basta kamera, men den duger gott och fint for mig. :) kostade endast £29.97, vilket jag tycker var ett kap. :) mycket nojd. sa nu kan ni forvanta er att se mer bilder fran glassan. ;)

detta ar utsikten fran mitt sovrumsfonster. om ni kikar sa langt ogat nar kan ni se bergen som omringar glasgow. ;)