I've earned it. ;)

har jobbat och slitit hela dagen. sen när jag kom hem gick jag och jessika till tesco och köpte oss en redig middag. färsk potatis, kött och sparris. :) det satt mycket gott.

skall nog gör mig iordning. craig kommer snart och vi skall ut och ta en sväng om staden bara han och jag. :) sen skall jag njuta av en ledig dag imorgon. :) glader.

ja. :) hej!

visdom.


only takes one tree, to make thousand matches
only takes one match, to burn a thousand trees

stereophonix - a thousand trees


I'm trying.

sitter vid laurens datorn. forsoker for fullt att ladda upp bilder pa bloggen. men inget verkar funka som det ska har. :( dumma internet, eller dumma laptops. :(

jag kampar dock vidare. ja. :)

i morse ringde jag till sabina i australien. forsta gangen pa tre manader jag horde hennes rost. var kul. :) gratis internationella samtal ager. skrev en blogg om det igar, men den ville ej uppdateras. skall forsoka fa upp den en annan dag. :)

imorgon ar jag ledig. skont som tusan. hej!


accepted.

vill bara meddela att jag nu mera är accpterad här i skottland. =p här behövs nämligen något som heter national ensurance number ( har pratat om det tidigare ) när man jobbar. och jag fick mitt nummer igår! och så fick jag även mitt bank kort, vilket är mycket bra om man har ett jobb och behöver få ut sin lön. =p ( jag får dock min lön i cash, vilket inte heller är så dåligt. observera; ej svartjobb! vissa betalar bara i cash här ändå ) :)

nåja, slutsats: jag är accepterad i skottland. tack för det!

nu skall jag iväg på bio med craig. :) han hämtar upp mig vilken sekund som helst vilket resulterar till att jag nu måste springa ut på gatan. hejhejhejhej.

wohoo!

här kommer en snabb uppdatering. jag vill nämligen bara konstatera att jag numera kan skriva å, ä, ö!! wohoo. vi har fått internet i lägenheten, men måste nu lära om mig att skriva med å, ä och ö, eftersom jag inte skrivit med de på ca två och en halv månad. imorgon, hoppas jag i alla fall, skall jag lägga upp lite bilder på bloggen så ni alla får se hur det ser ut här hemma. :) och runt om i glasgow, och på lite folk och sådär. :)

jessika och jag håller pa att göra oss iordning för en utekväll, skall träffa fanny och hennes vänner från o'neills, och sedan bege oss ut och leva rövare pa glasgows gator. ;)

grattis morfar, 70 år!

hej!

denna vecka.

goddagens min vanner. :p idag (och igar, och alla andra dagar i veckan) har jag jobbat och slitit. och pa onsdag skall jag ut med jobbet och kaka middag. :) skall bli skoj. tommy, en av kockarna pa cafet kom till mig igar och berattade att han hort alison (agaren) och angela (en som jobbar pa cranberrys) prata om mig. angela hade sagt att jag blivit jatteduktig, och att jag jobbade pa som bara tusan, vilket gjorde mig mycket glad. :)

var pa en intervju for att fa ett national insurance number i fredags. craig skjutsade mig dit, vilket jag ar tokglad over att han gjorde, eftersom jag aldrig i mitt liv skulle ha hittat dit. intervjuen gick bra, och jag skall fa ett national insurance nummer inom 2-4 veckor. (ett nummer som alla skottar far da de fyller 16 ar, men som invandrare som jag maste soka om, numret behover du da du jobbar for att vara forsakrad pa jobbet, och sa har det sakert nagon mer funktion vilket ja ej kanner till, men numret skall du iaf ha av nagon anledning) 

har markt att jag har bojat saga "hej" pa det satt min syster gor. stallet for ett vanligt hej, brukar namligen madeleine saga "heehheeeej", och hon later som ett litet skrattande lamm da hon sager det. brita vet vad jag menar, och madde sjalv forstas. (till historian hor de till att brita en gang blev mycket upprord over maddes "hej, och hejdaande" eftersom att hon trodde att madde skrattade at henne varenda gang de pratade, "heeheeeej brita") jag har nu borjat gora detsamma men pa engelska. mina "hi" blir mer som ett "haahhaaaaj", och jag skrattar mer ut det an att saga det.

var pa bio med craig igen i fredags. :) sag superbad, var riktigt skoj. imorgon ar jag ledig fran jobbet, och har tiggt till mig att fa aka till ikea. sa det blir en liten mini fieldtrip med craig dit, och sa skall fanny och jessika folja med ocksa. :D sen har jag blivit bjuden over till craigs hus, vilket ar skoj, men nervost. :p

nej, nu skall vi ivag till tesco och handla litegranna, och sen skall vi hem och betala hyran eller sa, sant som vuxna manniskor gor varje dag. :p eller inte. tss. tjingeling!

fotbollsfeber.

herregud. igar spelade skottland mot frankrike. och skottland vann! hellskotta sager jag bara, sant hander inte varje dag. jag som egentligen inte ar sa intresserad av fotboll vet att det var en otrolig match! var ute pa o'neills och drack ol och lekte fotbollsintresserad med over hundra - tvahundra fulla skottar.

fick veta for nagra dagar sedan att pappa och ann skall komma over till skottland den 12-15 oktober! :) glad som en tok blev jag. och inte nog med det sa ringer mamma mig dagen efter och berattar att hon hittat billiga resor till glasgow, och att hon tankte boka hon med. sa den 20-24 oktober kommer mamma och hakan hit med!! :) :) :) sa da blir det firande av mammas fodelsedag den 23 oktober, och firande av min fodelsedag den 17 oktober. :) glad ar jag!

kyles gig i tisdags var jattebra. :)

nu skall jag ivag och mota craig. pa aterseende sverige! todeloo!

ps. mormor, jag hade ej tagit de bilderna som lades upp i det forra inlagget, de hittade ja pa internet, men ar ifran camsies (bergen) dar jag var. :) kolla mejlen sa far du se andra bilder. ;)

utflykt.

i fredags var jag och craig ivag till campsies. och da kanske ni undrar vad det ar. jo,  det ar de berg som finns runtom glasgow. :) jattefint var det. tog bilen upp, och gick en promenad. :)

sen visade craig mig runt hela halva glasgow, guidad tur. :p sen motte vi kyle och hans mamma som hade varit och handlat, sa vi svangde in for en kopp te. :)

en valdigt annorlunda helg har detta varit. lauren och jag har varit ensamma hemma, och igar blev vi trotta pa att det inte fanns nagot hemma att ata sa vi kopte lite kinamat och, bara for att det var lordag, vi bada hade jobbat hela dagen, sa tankte vi styra var lordagskvall lite utover det vanliga. take a walk on the wild side liksom. sa vi kakade var kinamt, och sen gick vi, eller i alla fall jag, och lade mig och sov. haha. :p

skall hem och stada lagenheten nu. fanny och jess kommer ju hem imorgon, och da skulle det vara kul om de var lite fint hemma. :) ack. sa snall jag ar, som gor detta. :) hm .. undra om ja inte skall forsoka mata hur stor varan lagenhet ar i kvadratmeter med. skulle vara kul att veta.

ha det bra tills vidare sverige. pa aterseende! :)



image153

haha. ungefar sahar sag det ut. mina kamerabilder pa mobilen ar dock finare. :p de kommer upp sa fort jag far internet hemma. vilket inte skall ta allt for lang tid.

image152

cross the border.

for att inte blanda ihop nytta med noje sa uppdaterar jag nu bloggen i flera omgangar.

jobbet pa cranberrys rullar pa, och det blir roligare och roligare for varje dag, allt efter jag lar mig hur allt fungerar. idag var jag aven pa en intervju for jobb som servitris pa ett stalle som heter  tiger tiger, det ar en kedja som finns pa olika stallen i storbrittannien. (exempelvis i london, da kanske jessica andersson vet vad det ar) :) och dit skall jag pa ett prov skift pa lordag kvall och jobba.

sa min lordag (da bade fanny och jessika ar i sverige) ser ut sa har: jobba pa cranberrys kl 10.30 - 17.00, sedan jobb pa tiger tiger kl 18.00 - 00.00 (alternativt 01.00) vilket kommer resultera till att mina sondag kommer se ut sa har: zzzzzzzzzzZZzZzzzz, och med det menar jag att jag kommer att sova som en stock!

men glad ar jag for att fa jobba. :)

___

imorgon skall jag och craig antagligen pa en field trip (utflykt), vars vet jag inte, men nagot kul skall vi hitta pa, pa var lediga dag. :) skall bli spannande. de enda gangerna jag har varit runt i glasgow sedan jag kom hit for (om fyra dagar) tva manader sedan var da evelina och felinda var har, da kyle tog oss pa en field trip till ASDA (ar som ett mindre ICA maxi), och da vi var pa en grillsfest i edinburgh med arabtema, da vi precis kommit till glasgow.

slutsats: nu ar det dags for en ny utflykt!

vad for nationalitet har jag?

ratt svar: jag, therese entersten kommer tydligen fran irland.

folk fragar mig dagligen pa cafet var jag kommer ifran, och jag svarar vanligt sverige. (ack, mitt alskade sverige) till svar far jag: jassa, vi har suttit och pratat om dig hela luchen och undrade var dig accent kom ifran, och vi som kom fram till att din accent maste vara irlandsk. men jaha, sverige, det ar ett fint land. :)

och inte nog med att jag later irlandsk, vilket jag till och med craig har kommenterat, sa trodde nagon pa cafet att jag var ifran sydafrika. nog vet jag att de talar engelska i sydafrika, men hur den accenten later, det har jag ingen som helst aning om.

naja, irlandsk, det gar jag med pa. har med therese o'entersten. cheers mate!

:)

god eftermiddag sverige. :)

kande mig krasslig igar och aven i morse, vilket resulterade till att jag stannade hemma fran jobbet idag. men imorgon maste jag vara frisk, for da ar det full rulle igen pa jobbet.

var i vag pa ett av lee's gig igen. och ar lika imponerad av honom denna gang, vilken jadrans rost grabben har. om exakt en vecka har aven kyle ett gig med hans grupp exist. det ar deras reuniongig, efter att inte ha spelat pa scen tillsammans pa tva ar. skall bli riktigt skoj att se. :)

jessika ar fortfarande i sveige, och fanny drar aven dit pa fredag. ar tokigt avis pa henne / dom bada, men jag far umgas med lauren och craig sa lange. :)

___

nu skall vi snart hem eftersom att fanny skall ivag till sitt nya halvtidsjobb pa o'neills. :) hejhejhej.