posh.

nej, jag är inte bortskämd. eller .. jag brukade ej vara det. men craigan skämmer bort mig litegranna. om vi skall någonstans så hämtar han alltid mig med bilen, som han förövrigt kör på fel sida av vägen, men ratten på fel sida av bilen med. :p

men .. i söndags morse tog jag bussen för första gången i glasgow. det vill säga: första gången på fyra och en halv månad så åkte jag buss. nästan lite skämmigt att erkänna då man kommer från en buss- och cykel stad. men ja, första bussturen på fyra och en halv månad.

jag är bortskämd.

tea time.

chefen min ringde här om dagen och undrade när jag hade tid att klippa henne, vi bestämde tisdag (igår), och innan vi avslutade samtalet sade hon glatt "and when you have cut my hair, we will have some tea".

jag gick som vanligt till jobbet igår, och besättade det hela för sonia som jag jobbar med. och hon sade "do you think she meant tea, as in tea .. or dinner?" och då slog det mig. skottar har nämligen något som heter tea time, och det är vad vi i sverige kallar middag. :p

mötte upp chefen min, och vi traskade mot hennes lägenhet. påvägen till henne frågade jag henne om en sak jag hört på jobbet. jag hade nämligen hört att hon och en man som även jobbar på cranberrys bor ihop. och sen har jag fått för mig att dom är syskon, och jag menar, visst kan syskon bo ihop. när jag sedan frågade henne om det hela sade hon: "but darling .. mike is my husband.." gissa om jag skämdes.

det gick galant att klippa håret på henne, och hon blev toknöjd, och betalade mig dubbelt så mycket, än vad jag bad om. :) så jag var lite nöjd jag med. :p

sedan efter klippningen blev jag helt rätt bjuden på middag. :) tror det var den godaste fisken jag någonsin ätit. och oj, ja .. vi åt fish and chips. min första fish and chips. inte någon dålig fisk, som man köper i snabbmats ställen, utan någon riktigt dyr och god fisk, som mike lagade ordning. sedan bjöds det på vin, och vi hade de riktigt trevligt. :) kändes nyttigt att träffa chef(erna?) utanför jobbet. fick mig att se en annan sida av dom. :)

meddelande.


jag vill här med meddela att jag i söndags skaffade mig ett framtida boende. :) så nu är jag säkrad att stanna i skottelandet. :) skall dela en lägenhet med två jätte trevliga 22 åriga tjejer, ca 20 sekunder från jobbet mitt. :) lägenheten var kanonfin .. nästan lite gullig, om man skulle kunna kalla en lägenhet för gullig. en etage lägenhet är det med, så en av tjejerna har sitt sovrum på övervåningen. och jag kommer få ett stort rum med en jätte stor garderob med spegeldörrar. :) nöjd som tusan.

så nästa fredag har jag tagit ledigt, och craig skall hjälpa mig att flytta alla mina grejer. :) får nycklarna i början av nästa vecka, men flyttar som sagt antagligen inte förän på fredag, då jag är ledig. :)

är hur glad som helst! =D

translate.

sitter i craigs hus och lar hans brors vanner svenska.

"kan jag har sex med dig snalla?"

 det ar visst vad vissa skottska killar vill veta. ja.

det .ater kul.

"jag vil ha sex snille.."
"jeh vi hae sic snillaa.."

everything.

det rullar pa bra har i glasgow. :) imorgon skall jag kika pa en lagenhet och jobbet gar riktigt bra. :) lagenheten jag skall kika pa imorgon ligger ca tjugo sekunder fran mitt jobb, vilket ar riktigt bra. ;)

var ut igar med tjejerna fran jobbet. :)

och serverade pa en thanksgiving middag i torsdags. :) jobbade elva timmar, men var icket sa trott efterat. :p gick ut med craig och fanny efter jobbet. :)

sitter i craigs hus med david, ashley, kyle, craig och craigs bror gordon och hans vanner. :) dricker ol och har oss. sa.

uppdaterar senare. ja. sa. :) hej!

raise.

ville bara meddela att jag, therese entersten fick reda på att jag fått ett heltidsjobb på biografen här i glasgow. ett jobb jag sökte för en vecka sedan eller två. jag berättade detta för min chef på cranberrys, och hon erbjöd mig ännu mer timmar än jag tidigare hade, och en löneförhöjning, och bad mig att stanna. :)

tack sa jag, och stannar snällt på cranberrys. :)

tre månader på jobbet, och redan har jag fått löneförhöjning, och mer timmar, vilket blir över tusen kronor mer än vad jag någonsin skulle kunna fått på bion. plus att jag även får dricks på stället. mycket, mycket nöjd. :)

___

syrran har skaffat blogg hon med. :) en inrednings blogg.
ruktigt imponerad är jag. kika in den:

http://www.nearthebothniansea.blogspot.com/

random pictures.

    


random pictures.

langst upp till vanster:
jessika, lauren och jag.
jessika jag och nagon regular fran europa.
fanny och jag pa grillfesten i edinburgh i juli.
det random ganget vi motte pa o'neills.

langst ner fran vanster:
craig i barcelona.
craig, lee och kyle.
paul, stella, jag och paddy.

sa! hej!

___

markte just att det var nagot fel pa halften av bilderna.
uppdaterar de pa bytt nar jag ar hemma fran internetcafet. :)

vad ar oddsen?

denna helg har varit riktigt skoj, men skum. :p borjade redan i fredags da craig och jag hade bestamt oss for att ta en lite tripp runt om glasgow. drog runt lite overallt, och stanna till slut pa en stormarknad som ar oppen 24 timmar om dygnet. shoppade lite, och satt sedan ute i bilen och pratade lite, bestamde oss vid ca 1.oo pa natten att "nu ar det kanske dags att dra oss hemmat", men ack, da startade inte bilen!

ringde efter hjalp som kom nagon timme senare. craig sov storre delen av tiden, och jag .. satt och .. tittade pa. :p och kvallen .. ehm .. morgonen slutade med att jag kom hem klockan 4.30, gick och la mig klockan 5.oo, och gick sedan upp och jobbade klockan 8.oo.

lordagen var nog den stressigaste dagen jag har varit med om pa cranberrys. folk stod till och med och koade utanfor cafet, vilket var helt galet. jag skulle da aldrig vanta sa lange for att fa ett bord. men ack, ar vi bra sa ar vi. :p haha.

pa lordag kvallen blev jag upphamtad av craig och vi drog till hans hus och kikade film. vid tolv pa natten ringde hans mamma och ville ha skjuts hem fran en fest. val framme vid festen koptes det shottar for fulla muggar. och craigs mamma tyckte bestamt att jag skulle ha ett glas vin eller tva. :p gillar den dar kvinnan. :)

___

fick ett brev i morse fran cineworld cinemas, bion i glasgow. fick veta att jag fatt jobbet som jag for nagon vecka sokte. :) mycket glad.

och har aven sokt en lagenhet har i merchanty city. har haft en del kontakt med tjejerna jag antagligen flyttar in med i lagenheten, men ingenting ar sakrat an. skall nog ringa henne ikvall och hora. hon skulle namligen ha ringt lagenhetsfolket och styrt upp en visning av lagenheten nasta helg, sa det aterstar och se om hon gjort det an. :)

naval. annars lever jag och mar bra. :) hoppas kunna ta en tur till sverige i januari, men vi far se nar det blir. :) pa aterseende sverige, saknar er. :)

oh, mitt glasgow.

image173

:) :)

fy jadrans. (ursakta spraket mormor) men nu ni, nu borjar det handa saker. :) kanske inte blir hemlos over jul anda. :p berattar mer om det gar vagen! :) happyhappyhappy.

fyllesamtal.

craigan ringde fran barcelona. han och hans bror gordon ar dar for att se rangers - barcelona matchen som gar av stapeln imorgon. efter att de spenderat en hel dag med ol och tusentals rangersupportrar ringer en smatt berusad craig till mig for att sjunga rangerssanger. :p

___

imorgon skall jag och jessika ivag och kika pa fotboll. :) rangers - barcelona och arsenal - slavia prag. kvart i atta, pa plats i puben. indeed. :)

  vs 

hej!

tillagnad brita.

herregud.

laste nyss britas blogg som jag inte last pa valdigt lange eftersom jag inte haft sa mycket tillgang till internet. oj va rord jag blev.

"Fick nyss ett SMS av Therese som uppskattade min överraskningspresent jag skickade med hennes mamma när hon skulle hälsa på Therese i Skottland. Jag saknar Therese. På senare år har vi inte träffats särskilt ofta, men det har inte behövts. Någon gång i månaden har vi gått ut på en promenad, uppdaterat varandra om livet och sedan skiljts åt. Mer än så behövs inte, inte för mig i alla fall.


Det jag saknar mest är någon att prata med. Någon som är på min nivå, som jag inte behöver känna mig underlägsen inför. Varenda person jag skulle kunna prata med om allt möjligt med nu är alltid som en storebror eller storasyster. Fredrik, som är min storebror på riktigt, är lätt att prata med men sex års åldersskillnad gör ju en del. Samma sak gäller kusin Tove, som alltid varit lite som en storasyster för mig, nästan två år äldre. Sedan finns det inte så många fler.. Och de som kanske finns har alltid tagit den äldre rollen, eller i alla fall den som gått igenom mer än mig och på så vis verkar ha facit för hur man ska tackla situationer som kommer upp. Det finns ingen som bara kan säga "Aha", nicka och sedan inte komma med något förnuftigt svar, en lösning på något jag egentligen bara vill ventilera.


Therese - När jag får internet på heltid ska jag sätta mig ner och titta på flygbiljetter till Skottland. Jag längtar efter att träffa dig, se Skottland och hälsa på Craig. Spara någon trevlig helg ledig för mig. Jag kanske till och med skulle kunna lära mig att dricka öl för din skull, vem vet ;P"

___

ar nastan som tarogd. det dar var underbart fint skrivet. och om du behover pratar; smsa mig, sa ringer jag upp dig! :) var jag an befinner mig, och var du an befinner dig, sa finns jag har for dig. :) du betyder otroligt mycket for mig.


morforaldrarna i farten.

for ett par veckor sedan kopte jag en skotsk flagga till min mormor och morfar.
de brukar namligen satta upp olika flaggor nar olika folk ar pa besok.
ar deras vanner fran skane dar, satter de upp en skansk flagga.
ar min morbror, moster (norsk) och kusinerna dar, flyger norska flaggan upp.
sa jag tankte att de skulle fa forbereda sig pa nar jag kommer pa besok,
sa jag kopte dom en skotsk flagga. :)

och idag fann jag ett mejl med denna bild bifogad:

image170

har testas nagra av flaggorna samtidigt. :)

fy va jag saknar er mormor och morfar.
ni ar goast i varlden!

jess och tess firar halloween.

jo, gott folk, i onsdags var det halloween.
halloween firas ratt sa mycket har, och vi ville inte vara daliga ulanningar,
sa vi firade allt vi med. allt for skottarna.

sa vi kladde ut oss till svenska fotbollsspelare. :)



alltsa, jag ..



... och sota jessika. :)

hej!

guy fawkes.

craig aker imorgon till barcelona i tva dagar for att ga pa rangers - barcelona matchen. :) och jag har stolt blivit barnvakt at hans nya fina laptop. :) mycket glad. skall nu i tva dagar forsoka att inte forstora den.  :p

skall nu kila ivag med fanny och jessika till glasgow green och kika pa fyrverkirier eftersom att det ar guy fawkes night. :) mys. ar vinterkladda och danna.

hej!